Yusufeli Barajı'nda Narin için 13 bin kulaç attılar

Artvin'in Yusufeli ilçesinde profesyonel yüzücü Hadi Katkat ile Hasan Heke, Diyarbakır'da 19 gün sonra cansız bedeni bulunan küçük Narin için Türkiye'nin en yüksek barajı Yusufeli Barajı'nda yaklaşık 13 bin kulaç attı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunması, tüm Türkiye’yi derinden üzdü. Olayın üzerinden 19 gün geçtikten sonra Narin’in bulunması üzerine, İstanbul’dan Yusufeli ilçesine gelen profesyonel yüzücüler Hadi Katkat (59) ve Hasan Heke (71), çocuk cinayetlerine dikkat çekmek ve adalet çağrısında bulunmak amacıyla ülkenin en yüksek barajı olan Yusufeli Baraj Gölü’nde bir etkinlik düzenledi.

"NARİN KIZIMIZ İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

Türk bayrağı logolu tişörtleriyle barajın serin sularına giren yüzücüler, yaklaşık 13 bin kulaç atarak dikkat çekici bir protesto gerçekleştirdi. Katkat ve Heke, barajın bir kıyısından diğerine yüzerek, üzerinde “Narin kızımız için adalet istiyoruz” yazılı pankartı açtı. Bu etkinlikleriyle, çocuk cinayetlerinin sona ermesini ve adaletin sağlanmasını talep ettiler.

"NARİN KIZIMIZ İÇİN KULAÇ ATTIK"

Çocuk cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla İstanbul'dan Artvin’e gelen Hadi Katkat, "Diyarbakır’da hayatını kaybeden Narin kızımızın anısına Yusufeli Barajı’nda yüzdük. Narin için adalet talep ediyorum" şeklinde duygularını ifade etti.

"BURADA YÜZMEMİZİN ANLAMI ÇOK ÖNEMLİ"

Hasan Heke ise,

Bugün hayatımda önemli bir dönüm noktasındayım. Dünya çapında pek çok açık denizde yüzdüm ve bu yüzüşün benim için özel bir anlam taşıdığını belirtmek istiyorum. Diyarbakır’da acımasızca katledilen Narin kızımızın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılacağından hiç şüphemiz yok. Narin için adalet istiyoruz

ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

İç Haber Haberleri

  1. Konya'da bisiklet yolunu işgal eden araçları mavi brandayla örttüler
  2. Mardin'de adliye çıkışı cinsel istismar şüphelisi ile kadının yakınları birbirine girdi
Sonraki Haber