30 Eylül 2024 Pazartesi: Vitrindeki kitaplar

Eylül ayını da geride bıraktık. Eylül ayının son haftasında raflardaki yerini alan kitapları siz okurlarımız için hazırladık. Okuma listesi yapmak isteyen kitapseverleri, öneri seçkimizi incelemeye davet ediyoruz.

Bugün 30 Eylül 2024 Pazartesi. Eylül ayının son günlerindeyiz ve artık ekime merhaba diyeceğiz. Eylül ayının son haftasında raflardaki yerini alan yeni kitapları, Kitap Ayracı sayfası olarak siz okurlarımız için hazırladık.

İyi okumalar diliyoruz...

YIRTICI KUŞLAR ZAMANI

Sayfa: 448

Başkomiser Nevzat bu kez geçmişin hayaletleriyle mücadele ediyor. Ailesini katledenlerin peşinde maceradan maceraya koşarken, Nevzat ve ekibinin yaşadıkları olaylar, bir 21. yüzyıl Türkiyesi portresi çiziyor.

HOLLY

Sayfa: 512

Stephen King'in en ilginç, en becerikli karakterlerinden Holly Gibney, bir kasabada yaşanan kaybolma vakalarının ardındaki korkunç gerçeği çözmek için geri dönüyor.

HER ŞEYİN ŞAFAĞI-İNSANLIĞIN YENİ TARİHİ

Sayfa: 848

Sosyoloji, antropoloji, arkeoloji ve siyaset felsefesinin temel fikirlerine cesur yorumlar getiren, modern uygarlık üzerine kapsamlı bir inceleme.

NEKSUS

Sayfa: 448

Bilgi ne gerçeğin ham maddesi ne de sadece bir silahtır. Neksus yelpazenin bu iki ucu arasındaki umut dolu orta yolu ararken bir yandan biz insanların ortak mirasını yeniden keşfediyor.

YENİ DÜNYA YENİ KURALLAR

Sayfa: 272

Yeni Dünya Yeni Kurallar, yaşam zevkinin bugünkü yollarına, çağımızda var olmak için gereken yetenekler setine, bu çağda insan kalmaya dair derinlikli bir sohbet…

SESİN ÜZGÜN GELİYOR

Sayfa: 56

Usta şair İbrahim Tenekeci'den yeni şiir kitabı...

BURADAN GÖRDÜĞÜMÜZ KADARIYLA

Sayfa: 280

Buradan Gördüğümüz Kadarıyla, küçük bir dünyada yaşayan insanların büyük gayretlerini konu alan ve yaşam sevinciyle pırıl pırıl parlayan, umutlu bir roman.

KULLAN-AT: GEZEGENİMİZ, YEGANE EVİMİZ

Sayfa: 160

Galeano, her zaman olduğu gibi, gezegenimizin fısıltılarına kulak verenlerin tanıklıkları ve yağmalanmasına karşı çıkanların haykırışlarıyla kol kola toprağın nabzını tutuyor.

MEMLEKET HİKAYELERİ

Sayfa: 328

Memleket Hikâyeleri, Ayfer Tunç’un bir kurgu yazarı gözüyle memlekete ve memleket insanına bakışlarını, bu bakışlardan damıttıklarını bir araya getiren, onun duygu ve düşünce dünyasının yerel kaynaklarını açığa çıkaran yazılardan, fotoğraf okumalarından ve hikâyelerden oluşuyor.

BATI'DAN ÖNCE

Sayfa: 368

16. yüzyıla kadar Avrupalılar hikâyenin önemli aktörleri hele başrol oyuncusu kesinlikle değiller; o zamanki uluslararası sistemin kıyısında bulunuyorlar... Modern uluslararası düzenimizin 19. yüzyılda ortaya çıkmasını mümkün kılan Batı’nın yükselişiydi ve bu düzenin merkezindeki imtiyazlı koltukta son iki yüzyıldır Avrupa/Batı oturuyor.

HİZMETÇİ İZLİYOR

Sayfa: 360

Soluk soluğa okuyacağınız bir roman...

Kitap Haberleri

  1. Sadece yetişkinler için kitap fuarı düzenlenmiyor; çocuklar için de ilki başlıyor
  2. Yüzbaşı Alfred Dreyfus'u savunuculuğuyla bilinen Suçluyorum kitabını yazan romancı: Emile Zola
Sonraki Haber