Analitik psikolojisinin kurucusu olan Carl Gustav Jung’u anlatan kaynak kitap: Ruhum Neredesin
İsviçreli bilim insanı Carl Gustav Jung’'un çalışmalarını, hayatını mercek altına Ruhum Neredesin? kitabı sayesinde ünlü psikoloğu daha yakından tanıyacaksınız. Analitik psikolojinin kurucusu sayılan Carl Gustav Jung’u masaya yatıran önemli kaynak kitap.
Bazı bilim insanlarının çalışmalarını merak ederiz.
Yaşamları boyunca hangi alanda çalışma yaptıkları, fikir ürettikleri hakkında meraklarımız olur. Merakımızın olmasına rağmen dönüp okumayı bile yapamıyoruz. Gazeteci ve yazar Tufan Göbekçin'in yazdığı Ruhum Neredesin?, Carl Gustav Jung’u bütün yönleriyle masaya yatırıyor.
Tufan Göbekçin’in yeni kitabı Ruhum Neredesin?, Carl Gustav Jung’un psikoloji dünyasında devrim yaratan fikirlerinin ve zihinsel süreçlerinin izini süren derinlemesine bir çalışma sunuyor.
Jung’un Kara Kitaplar adıyla bilinen ve ölümünden yıllar sonra yayımlanan günlüklerine dayanan kitap, Jung’un psikolojiye kazandırdığı kavramların nasıl şekillendiğini ve bu süreçteki içsel yolculuğunu gözler önüne seriyor.
Carl Gustav Jung
VAZGEÇİLMEZ BİR KAYNAK
Ruhum Neredesin? modern psikolojiye ilgisi olan herkes için vazgeçilmez bir kaynak. Carl Gustav Jung’un derin ve karmaşık fikirlerini daha iyi anlamak isteyenler için rehber niteliğindeki kitap, okuyucularını Jung’un zihinsel dünyasına davet ediyor
Jung’un Kara Kitaplar adıyla bilinen günlük notları, her şeyin kaydını tutan bilinçdışının keşfedilmeyi bekleyen bir hazine olduğunu gösterir.
Jung’un günlüklerine düştüğü ayrıntılı notlar, daha sonraki kitaplarında ve konferanslarında ortaya koyduğu anlayış ve kavramların özünü teşkil eder. Kolektif bilinçdışı, arketipler ve analitik psikolojinin daha birçok kavramının tohumları Kara Kitaplar’da atılmıştır.
Sayfa: 200
Jung, Kara Kitaplar’a “Ruhum neredesin?” sorusuyla başlar. Kara Kitaplar’da anlattığı bireyleşme yolculuğunda ona ruhu rehberlik eder. Kendini Kara Kitaplar’da kendi çölünde bir münzevi olarak tanımlaması ve daha sonra derlenen Kırmızı Kitap’ta “Ne mutlu kendi çölünde keşiş olabilene diye eklemesi boşuna değildir.
Jung’un çöl benzetmesi, bakımsız bıraktığımız iç dünyamızın çöle dönüştüğüne işaret eder. Aynı zamanda gerçek mutluluğun kendi çölümüzü yeşertmekten geçtiğine… Jung’un kendi çölündeki yolculuğunun izini süren bu kitap, onun kendi benliğinin çölünü yeşertme çabasını anlatır.
ergul.tosun@ensonhaber.com