Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif kitabıyla anılara yolculuk

Gazeteci-yazar Yaşar Gürsoy, yeni kitabı Atatürk’ün Kod Adı: Mustafa Şerif ile Atatürk’ün askeri öğrenciliği sırasında başlayan gazetecilik merakından yola çıkarak Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili bir basın panoraması sunuyor.

Bu kitap Milli Mücadele ve ardından Cumhuriyet yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gazetecilik yönü, gazeteciliğe bakışı ve basının dördüncü kuvvet oluşundaki aşamaları ele almaktadır.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında pek çok kitap yazıldı. Yaşar Gürsoy'un kaleme aldığı Atatürk'ün Kod Adı: Mustafa Şerif kitabı, harika bir tarih okuması sunuyor. Kitapta bugüne kadar duymadığınız, okumadığınız bilgilere ulaşacaksınız. Edebiyat dışı okumalar yapmak isteyenler için bu kitabı öneriyoruz.

Atatürk ile ilgili basında çıkmış haberlerin de özeti olan kitap, dönem boyunca yaşanan önemli olayların gazete sayfalarında nasıl yer aldığını da gösteriyor.

Atatürk, 1911 yılında, gönüllü arkadaşlarıyla İtalya işgali altındaki Trablusgarp’a sahte kimlik kullanarak girmiş, bu kimlikte de “Gazeteci Mustafa Şerif” ismini kullanmıştır. “Mustafa”, İslam Peygamberi Muhammed’in seçilmiş/seçkin anlamına gelen lakabı, "Şerif” ise soyu temiz ve şerefli olan asil kimsedir.

Atatürk ile ilgili çıkan haber ve makalelerin özeti mahiyetini taşıyan bu kitap, kendisiyle ilgili önemli olayların gazete sayfalarına nasıl yansıdığını gözler önüne koyacaktır.

Sayfa: 224

Anılarla yüklü bir gezi

Dönemin gazetecilerinin yaşanan olaylara bakış açısını ve dolayısıyla Atatürk’ün de basın dünyasına nasıl yaklaştığını görmeniz mümkün olacak, tarihin akışı içinde, kronolojik olarak ve anılarla yüklü bir gezintiye çıkacaksınız…

Kitap sayfası için iletişim:

ergul.tosun@ensonhaber.com

Kitap Haberleri

  1. Pazar okumaları için öneri kitaplar
  2. Fyodor Dostoyevski'nin genç yaşında kaleme aldığı ikinci romanı: Öteki
Sonraki Haber