Bu da oldu! Rus sporcu, maç başlamadan rakibine öyle bir şey yaptı ki...

Rus satranç oyuncusu Amina Abakarova, turnuvada rakibini cıva ile zehirlemeye çalıştığı iddiasıyla ulusal müsabakalardan geçici olarak menedildi. Olayın ardından gözaltına alınan Abakarova, sağlığa zarar verme suçlamasıyla yargılanacak.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Rus satranç oyuncusu Amina Abakarova, rakibini oyun tahtasına cıva dökerek zehirlemeye çalıştığı iddiasıyla ulusal müsabakalardan geçici olarak menedildi.

Rusya Satranç Federasyonu, Mahaçkale'de düzenlenen bir turnuvada yaşanan olayla ilgili açıklama yaparak, Abakarova'nın hukuki süreç sonunda ömür boyu men cezası alabileceğini belirtti.

Yerel medyada yer alan haberlere göre, turnuva başladıktan kısa bir süre sonra Abakarova'nın rakibi Umayganat Osmanova, aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Olayın ardından yapılan incelemelerde, Abakarova'nın oyun tahtasına cıva dökerek rakibini zehirleme girişiminde bulunduğu tespit edildi.

"ŞAHSİ HUSUMET" DEDİ

Abakarova, rakibi Osmanova'nın kendisini ve yakınlarını rahatsız edici sözlerle taciz ettiğini ileri sürdü ve eyleminin satrançla ilgisi olmadığını, şahsi bir husumet nedeniyle "fevri bir karar" aldığını savundu. Şu an gözaltında tutulan Abakarova, sağlığa zarar verme suçlamasıyla hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Diğer spor haberleri Haberleri

  1. Galatasaray - Gaziantep FK maçının muhtemel 11'leri
  2. Galatasaray'da Mauro Icardi'ye temkinli yaklaşım
Sonraki Haber