Nijerya Milli Takımı, Libya maçına çıkmama kararı aldı

Havalimanında mahsur kalan Nijerya Milli Takımı, maça çıkmama kararı alarak Libya'dan ayrıldı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Nijerya Milli Futbol Takımı, Libya'nın doğusundaki Ibrık Havalimanı'nda 18 saat mahsur kaldıktan sonra Bingazi'deki maça çıkmama kararı alarak Libya'dan ayrıldı.

Libya resmi ajansı LANA'nın haberinde, Nijerya Milli Takımı'nın 2025 Fas Afrika Uluslar Kupası elemeleri kapsamında yarın Bingazi'de Libya Milli Takımı ile yapacağı karşılaşmadan çekildiği belirtildi.

Nijeryalı oyuncuların ülkelerine dönmek üzere Ibrık Havalimanı'ndan ayrıldığı kaydedildi.

Libya'nın doğusundaki Ibrık Havalimanı yetkilisi Celal Muheşhiş basına yaptığı açıklamada, Nijerya Milli Takımı'nın Libya'da maç oynamayı reddettiğini ve takımın ülkelerine dönme kararı aldığını aktarmıştı.

Libya medyasında yer alan haberlerde de, Libya Milli Takımı'nın 11 Ekim'de Afrika Uluslar Kupası ön elemelerinde Nijerya'da oynadığı maç öncesinde aynı muameleyi gördüğü ve mütekabiliyet gereği Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı'na indirildiği ifade edilmişti.

NELER YAŞANDI?

Fenerbahçe forması giyen Bright Osayi-Samuel, sosyal medya hesabından, "15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan Libya'daki havaalanında mahsur kaldım..." şeklinde açıklama yapmıştı.

OSIMHEN'DEN DESTEK

Galatasaray'ın Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen de Instagram hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapmıştı.

İşte 25 yaşındaki futbolcunun yaptığı paylaşım;

Kardeşlerimin ve antrenörlerimin dün gece Libya havaalanında karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bunun gibi eylemler spor ruhuna aykırıdır. Desteğim ekibimle birlikte ve bu engellere rağmen güçlü kalacaklarını biliyorum. Takım arkadaşlarım ve yetkililerim hala Libya'daki havaalanında mahsur kaldığı için CAF ve diğer futbol organlarını müdahale etmeye çağırıyorum. Bu gereksiz ve insanlık dışı. Birlikte duruyoruz, her zamankinden daha güçlü.

NİJERYA KAPTANI: "ÜLKEMİZE GİDECEĞİZ"

Nijerya Milli Takımı kaptanı William Troost-Ekong yaptığı paylaşımda "Sosyal medyanın gücü. Uçağımıza yakıt dolduruluyor ve yakında Nijerya'ya gideceğiz. Herkese destekleri için teşekkürler!" ifadelerini kullanmıştı.

Havalimanındaki Nijeryalı futbolcular

Dünyadan futbol Haberleri

  1. A Milli Takım'a Kenan Yıldız'dan kötü haber
  2. A Milli Takımımızda garip olay: Penaltıdan gelen gol iptal edildi
  3. Arnavutluk zirveye ortak oldu! Gürcistan'ı tek golle geçtiler
Sonraki Haber