Adı seks skandalına karışan kadın hakemden yalanlama

61 yaşındaki gözlemciyle birlikte olan E.K.'nın birliktelik videosunun ortaya çıkmasıyla, 24 yaşında kariyeri sona erdi. Genç hakem, sosyal medya hesabından birlikteliği yalanladı.

Türk futbolunda bugün sarsıcı bir olay medyana geldi.

24 yaşındaki kadın hakem ile 61 yaşındaki gözlemci cinsel birliktelik yaşadı. Yaşadıkları bu birliktelikleri kayıt altına alan ikilinin videosu ortaya çıkınca olanlar oldu.

MAÇLARDA GÖREV YAPMASI İÇİN DESTEK VERDİ

Yaşanan süreç içinde aynı zamanda İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı olan gözlemci O.E.'nin, hakem E.K.'nin yükselmesi ve çok sayıda maçta görev yapması için büyük destek verdiği iddia edildi.

FEDERASYONA ŞİKAYET YAĞDI

Camiada büyük rahatsızlık oluşturan bu durum doğrultusunda federasyona çeşitli şikayetlerin iletildiği de belirlendi. Önceki sezon oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında gözlemcilik yapan O.E'nin, bu maçta görevi bulunmayan E.K.'yı protokol tribününe oturttuğu, maçın temsilcisi İlker Emir tarafından da bu durumun rapor edildiği öğrenildi.

Yine aynı şekilde bazı fotoğraflar çerçevesinde O.E.'nin federasyon yönetimine şikayet edildiği kaydedildi. Nitekim O.E. 23 Ağustos 2023'te İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanlığı'nı bıraktı. 27 Eylül 2023'te ise O.E'ye yaşanılan olaylar çerçevesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından ihtar verildi.

İKİSİNİN DE MESLEK HAYATI SONA ERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Süper Lig Gözlemcisi O.E.'ye Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 45 gün hak mahrumiyeti cezası kararını dün oybirliğiyle onadı.

İstanbul İl Hakemi olan E.K.'ya da Amatör Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 90 gün hak mahrumiyeti cezası yine Tahkim Kurulu tarafından dün onandı.

Merkez Hakem Kurulu talimatının 40. maddesinin (b) bendine göre herhangi bir nedenle Disiplin Kurulları tarafından bir defada 45 gün ve toplamda 90 günden fazla süreyle cezalandırılan ve haklarındaki ceza kararı kesinleşen hakem, gözlemci, mentör ve eğitimcilerin lisansları ayrıca bir karara gerek kalmaksızın iptal edildiği için O.E.'nin gözlemcilik, E.K.'nin de hakemlik hayatı sona erdi.

KADIN HAKEMDEN YALANLAMA

Çıkan haberler üzerine 24 yaşındaki hakem, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Haberleri yalanlayan hakem şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar neden 1 sene önceki, yalan olduğunu bildiğiniz haberleri ısıtıp ısıtıp ısıtıp paylaşıyorsunuz ve toplumla oynuyorsunuz? Okunmak ve sosyal medyası güçlü insanlardan prim yapmak için çok anlamsız bir yöntem değil mi?

Ben bir kere federasyona bağlı hakemlik zaten yapmıyorum. Çıktığım maçların hepsi özel turnuvalar ve federasyona bağlı değil.

Ayrıca, şuan benim sosyal medya hesabım, ve medyada hakkımda yalan haber yapan bütün sosyal medya hesapları, haber kanalları 4 tane avukatım tarafından takip edilip tek tek kayıt edilmekte Hiçbir şey bilmediğiniz konular ile alakalı, insanları karalamaya çalışmanın hukuki anlamda çok ciddi maddi manevi sonuçları vardır ve olacaktır.

*
Sonraki Haber