Okan Buruk, Elias Jelert'in üzerini çizdi! Başka takıma kiralanacak

Boey'in gidişinin ardından sağ bekte yüzü gülmeyen Galatasaray'da Elias Jelert de tutmadı. Kopenhag'tan 9 milyon euroya transfer edilen futbolcu, beklenen gelişimi gösteremezse devre arasında kiralanacak. Kaan Ayhan ile Barış ilk planda tutulacak.

Galatasaray, sezon başında Kopenhag'dan 9 milyon euroya transfer ettiği Elias Jelert'ten beklenen katkıyı alamamanın sıkıntısını yaşıyor. 21 yaşındaki Danimarkalı sağ bek, sarı-kırmızılı takımda bu sezon istenen performansı gösteremedi.

Geçmişte Sacha Boey’in transferinin ardından Leo Dubois ve Serge Aurier ile sağ bek pozisyonunu çözmeyi amaçlayan Galatasaray, başarılı olamamıştı.

Bu sezon da Jelert yetersiz bulunurken, Milliyet gazetesinden Nevzat Dindar’ın haberine göre, performansında gelişme olmazsa devre arasında kiralık gönderilmesi gündeme gelebilir.

ALTERNATİF ARAYIŞLARI BAŞLADI

Yaz döneminde Bissaka, Doue ve Assignon gibi isimlerle ilgilenen Galatasaray, tercihini Elias Jelert’ten yana kullanmıştı. Ancak Kasımpaşa maçında da verilen şansı iyi değerlendiremeyen Jelert, teknik kadro tarafından ana planlarda düşünülmüyor.

Teknik ekibin, sağ bekte Kaan Ayhan veya Barış Alper’i ilk seçenek olarak gördüğü, Jelert’in sol bekte alternatife çekilmesinin ise 9 milyon euroya alınan bir oyuncu için lüks kaçtığı ifade ediliyor.

YENİ SAĞ BEK ÇALIŞMALARI

Jelert’ten beklenen verimi alamayan Galatasaray’ın, izleme komitesine yeni bir sağ bek arayışı için talimat verdiği öğrenildi. 5 yıllık anlaşma imzalanan Danimarkalı oyuncunun geleceği belirsizliğini koruyor.

Futbol Haberleri

  1. Ümit Davala'nın babası Ali Davala'nın cenazesi toprağa verildi
  2. Kayserispor'dan Burak Yılmaz'a teşekkür mesajı
Sonraki Haber