Yapay zeka futbolda gelmiş geçmiş en iyi ilk 11'i açıkladı

Popüler yapay zeka sohbet uygulaması Chat GPT futbol tarihinin en iyi ilk 11'ini subjektif olarak yorumladı. Hangilerine katılıyor veya katılmıyorsunuz? Fikirlerinizi yoruma yazabilirsiniz...

Korkutucu bir şekilde popüler olan ve hayatın her alanında karşımıza çıkmaya başlayan yapay zekâ sohbet robotları, hukuk ve sağlık alanından sonra şimdi de spor alanına el attı.

Editörümüz Ercan Ertan'ın yapay zeka uygulaması olan ChatGPT ile yaptığı futbol sohbetinde AI'ye "Futbol tarihinin en iyi 11'ini söyler misin?" şeklinde soru sorması üzerine gelen cevap futbolseverleri hayrete düşürdü.

Yapay zekanın en iyi 11'i

Kendisine has fikirleri olan ve şu anda birçok alanda kullanılan ChatGPT'nin gelmiş geçmiş en iyi 11'i şu şekilde:

Lev Yashin (Sovyetler Birliği - Rusya) - kaleci

Cafu (Brezilya) - sağ bek

Franz Beckenbauer (Almanya) - stoper

Paolo Maldini (İtalya) - stoper

Roberto Carlos (Brezilya) - sol bek

Xavi (İspanya) - orta saha

Diego Maradona (Arjantin) - orta saha

Johan Cruyff (Hollanda) - ofansif orta saha

Pelé (Brezilya) - forvet

Lionel Messi (Arjantin) - forvet

Cristiano Ronaldo (Portekiz) - forvet

Ronaldinho yer almadı

Chat GPT'nin yetenekleriyle bir kuşağa futbolu sevdiren Ronaldinho'ya 11'inde yer vermemesi ise dikkat çekti.

ChatGPT nedir?

ChatGPT; OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâya dayalı bir sohbet robotu. Robot, kendisine sorduğunuz soruları karşınızda bir insan varmış gibi cevaplayabiliyor.

ChatGPT, internet üzerinden öğrendiği bilgileri derleyip tatmin edici cevaplar verebiliyor. Bunlar aslında Google arama motoru üzerinden de erişilebilen cevaplar. Aralarındaki fark ise Google aranan konu ile ilgili tüm seçenekleri yani birbirinden farklı kaynakları kullanıcıya sunarken, ChatGPT bir dizi tahminde bulunarak ulaştığı tek bir cevabı çok daha hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Tabii ki soruları cevaplarken kaynak belirtmiyor. İnternetteki bilgilerle eğitilen ChatGPT, cümleleri kelime kelime oluşturuyor ve her bir kelimeden sonra gelmesi gereken en muhtemel ifadeyi seçerek ilerliyor.

ChatGPT zaman zaman yanlış bilgiler de verebiliyor. Bunun sebebi de sohbet robotunun bilgileri internet üzerinden derlemesi.

ChatGPT’nin gelecekte farklı amaçlar için de kullanılması öngörülüyor. Bu teknolojinin günlük yaşamda nerelerde karşımıza çıkacağını ve bizleri nasıl etkileyeceğini ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz!

ChatGPT’nin bazı bilimsel sorulara nasıl cevaplar verdiğini aşağıda sizinle paylaştık. Siz de ChatGPT’yi kullanarak merak ettiğiniz sorulara cevaplar bulabilirsiniz!

Futbol Haberleri

  1. Başakşehir evinde konuk ettiği Rapid Wien'e mağlup oldu
  2. Okan Buruk, Instragram'da Acun Ilıcalı'yı takip etmeyi bıraktı
Sonraki Haber