Ayasofya Deneyim ve Efes Deneyim Müzesi yıl sonuna kadar gençlere indirimli olacak

Türkiye’nin ilk deneyim müzeleri Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi, öğrenciler için tasarladığı kampanyalarla tarihi ve kültürel mirası genç nesillere sevdiriyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müzeler yılsonuna kadar çocuklara ve gençlere indirimli olacak.

Özel günlerde düzenlediği çeşitli kampanyalarla tarih ve sanat tutkunlarının ilgisini çeken Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi “Gençlik Müzede” ve “Kampüs Müzede” diyerek, çocuklara ve üniversite öğrencilerine özel yeni bir kampanya daha başlattı.

İstanbul Sultanahmet'teki Defter-i Hakani Binası’nda yer alan Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti içindeki Efes Deneyim Müzesi, 31 Aralık 2024 tarihine kadar hafta içi 18-24 yaş arasına, hafta sonu ise 6-18 yaş arasına yüzde 50 indirimli olacak.

İstanbul’un kalbi Sultan Ahmet Meydanı’ndaki Defter-i Hakani Nezareti binasında bulunan Ayasofya’nın 1700 yıllık gizemli tarihini yüksek teknolojinin yardımı ile çocuklar ve gençler için ilgi çekici hale getiriyor.

Müzede Ayasofya’nın hem Bizans dönemi hem de Osmanlı dönemi, etkileyici bir hikaye anlatıcılığını teknoloji ile buluşturarak, 23 farklı dil seçeneği ile anlatılıyor.

Bizans Devleti’nin kuruluşundan itibaren Ayasofya'nın nihai yapısının inşasına kadar geçen süreç ve sonrasındaki aşamaları detaylı bir şekilde anlatan müzede bir de sergi katı bulunuyor. Bu katta sunulan deneyimi destekleyen ve çoğu ilk defa sergilenen eserler bulunuyor.

UNESCO LİSTESİNDEKİ MÜZE

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve Amerika, Mondo-Dr 2024 Awards’da En İyi Müze kategorisinde ödülün sahibi olan Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine dünyada ve Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan immersive teknolojilerle UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Efes Antik Kenti’ndeki günlük hayatı, mimariyi ve sanatı deneyimleme imkanı sunuyor.

Efes Deneyim Müzesi, tarihsel hikayenin ileri teknolojiyle bir araya gelerek oluşturduğu özgün anlatısıyla dünyada sayılı öncü örnekler arasında yer alıyor.

DÜNYACA ÜNLÜ VE ÖDÜLLÜ MÜZELER

Kültürel mirası en ilgi çekici şekilde öne çıkaran bu müzeler yakın zamanda “MUSE Creative Awards'da üç altına layık görülmüştü. Dünyanın dört bir yanından turistlerin ziyaret ettiği Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi, Sergi Deneyimi ve Artırılmış Gerçeklik kategorilerinde altın ödülü alırken, Efes Deneyim Müzesi ise Hologram ve Projeksiyon kategorisinde altın ödülün sahibi oldu.

Efes Deneyim Müzesi aynı zamanda teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Amerika, "En İyi Müze” ödülünü alarak adını dünyaya duyurmuştu.

*
Sonraki Haber