Hafta sonunu evde geçirmek istemeyenler için; Boğaz turu, Kapadokya gezisi, Mısır Çarşısı'nda tatları tatma

Hafta sonunu evde geçirmek istemeyenler için birbirinden farklı etkinlikler listesi hazırladık. Bütün hafta boyunca çalıştınız, biraz da eğlenmek, gezmek hakkınız olduğunu düşünerek sizler için ufak çaplı bir araştırma yaptık.

Cumartesi ve pazar günü farklı ve dolu dolu geçirmek isteyenler için sanat, eğlence, seyahati içerek bir dizi etkinlik programı hazırladık.

Tutkularınızı keşfetmenize ve yaşamanıza olanak tanıyarak size özel deneyimlerle bir rehber niteliği taşıyan bu listemizde, ekim ayı için zengin bir program sunuyoruz.

Mum yapım atölyesinden gurme turuna, Boğaz’da yelkenli turundan casus temalı geziye kadar birçok farklı deneyimle hem yeni hobiler keşfedebilecek hem de unutulmaz anılar biriktireceksiniz.

Galataport Yeraltı Terminali turuyla halka kapalı olan dünyanın tek yeraltı kruvaziyer terminali Galataport'u rehber eşliğinde gezebilir, golf arabalarıyla sahil boyunca ilerleyerek Boğaz'ın olağanüstü manzarasını seyredebilirsiniz.

KAPALIÇARŞI'YI YENİDEN KEŞFEDİN

İstanbul’un filmlere konu olmuş tarihi lokasyonlarını içeren casus temalı özel tur da meraklılarını bekliyor. Gişe rekorları kıran casus filmlerinin İstanbul’da çekilen sahnelerini yerinde deneyimleyebilir, tarihi Yarımada’nın sırlarını yürüyüş turuyla keşfedebilirsiniz.

İstanbul’dan sonra ilk deneyim sunduğu şehir olan Kapadokya’da ise özel arkeolog turu ile görkemli Peri Bacaları ile çevrili Meskendir Vadisi’nde, canlı müzik eşliğinde, açık havanın tadını doyasıya yaşayabilir ve Kapadokya’nın nefes kesici güzelliğine tanıklık edebilirsiniz.

KENDİ KOKUNUZU OLUŞTURUN

Sürdürülebilirlik bilincini esas alan mum üreticisi Nou-Ere'de uzman eşliğinde mum yapımı atölyesi deneyimine katılabilir, yüzde yüz doğal Hindistan cevizi mumu ve doğal esanslarla çalışarak yapacağınız mumlarla zanaatın inceliklerini öğrenebilir, evinizi güzelleştirebilirsiniz.

BOĞAZ'DA YELKENLE DENEYİM

Paha biçilemez deneyimler arasında yer alan yelkenli turu ile de şehrin karmaşasından uzak, boğazın büyülü sularında caz müziği eşliğinde İstanbul'un panoramik manzarasını seyredebilirsiniz.

KARAKÖY'DE LEZİZ DENEYİM

İstanbul’un ikonik semtlerinden Karaköy’ü derinlemesine keşfetmek isteyenleri ise gastronomi uzmanı eşliğinde leziz bir gurme turu bekliyor. Paha biçilemez gurme turunda bölgenin ikonik mağazalarını, fırınlarını ve pazarlarını inceleyebilir, Mısır Çarşısı’nda baharatların tadına bakabilirsiniz.

*
Sonraki Haber