Yakup Köse: Yağmacılar ne cezayı alıyorsa, yalancılar da aynı cezayı almalı

Ensonhaber canlı yayınında Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili soruları yanıtlayan Star Gazetesi yazarı Yakup Köse, sosyal medyada yapılan dezenformasyon haberlerle ilgili konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 8 gün geçti.

10 ili etkileyen ve son verilere göre 31 binden fazla can kaybına neden olan depremden sonra yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Bu kapsamda depremin ilk gününden itibaren canlı yayınlarla bölgedeki gelişmeleri izleyicilerine aktaran Ensonhaber.com, depremden etkilenen illerden biri olan Adıyaman'a giden Star Gazetesi yazarı Yakup Köse'yi ağırladı.

Köse, bölgedeki çalışmalara, sosyal medya üzerinden provokasyonlarla yaratılan algı ile yağma ve hırsızlık olaylarına değindi.

"Yağmacılar ne cezayı alıyorsa, yalancılar da o cezayı alsın"

Sosyal medyada yaratılan algıdan, orada sadece can kurtarmaya odaklanmış insanların bile rahatsız olduğunu belirten Köse, sözlerini şöyle sürdürdü:

Şu zaman birlik zamanı. Şu zaman siyaset, algı, operasyon yapacak zaman değil. Enkaz altında kardeşlerimiz var, ne olur bunları kurtalım. Ondan sonra ne yapacak yapalım. 

Bölgede yağmalama mevzuları olabilir, benim şahit olduğum yok. Ama şu bir gerçek ki: Yağmacılar kadar yalancılar da aynı vebali taşıyor, bu bilinmeli. Yağmacılar ne cezayı alıyorsa, yalancılar da o cezayı almalı. Ne olur, paylaştığımız haberlere, söylediğimiz sözlere çok dikkat edelim.

Medya Haberleri

  1. Deha'nın Cesur'u Taner Ölmez bakın nereliymiş! İşte ünlü oyuncunun memleketi...
  2. MasterChef Türkiye'de yarışmaya veda eden isim belli oldu
Sonraki Haber