Citroen Ami'ye rakip yerli elektrikli araç ReeV Fancy tanıtıldı: İşte fiyatı

Reeder Teknoloji, ilk elektrikli aracı ReeV Fancy'yi tanıttı. Nihai yerlilik oranı hedefi yüzde 80 olan elektrikli aracın Türkiye fiyatı da belli oldu.

Telefon üreticisi Reeder, elektrikli araç pazarına iddialı bir giriş yaptı. Şirket, ReeV Fancy adını verdiği yeni modeliyle, özellikle şehir içi kullanım için tasarlanmış, küçük boyutlu ve ekonomik bir alternatif sunuyor.

Tam adı ReeV Fancy olan araç, L6e kategorisinde küçük bir elektrikli araç olarak karşımıza çıkıyor.

SAMSUN'DA TANITILDI

Yerli akıllı telefon üreticisi olan Reeder Teknoloji, ilk elektrikli aracını Samsun'daki Ar-Ge merkezinde tanıttı.

Tasarımı ve teknolojisi Reeder tarafından geliştirilen 'ReeV Fancy' isimli yüzde yüz elektrikli araç, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde bulunan ve Reeder tarafından Ar-Ge ve teknoloji üssüne dönüştürülen eski tütün hangarlarında üretildi.

Yapılan açıklamaya göre, LiFePO4 bataryası 7,5 kWh kapasiteye sahip ReeV Fancy, beş saat içerisinde şarj olup 45 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Aracın tam şarj ile menzil değeri ise 100 km olarak açıklandı.

ReeV Fancy, beyaz suni deri kaplamalı, ayarlanabilir sürücü koltuğu, 2+1 bölmeli renkli ön panel bardaklık ve iki adet saklama cebi gibi özelliklere sahip.

REEV FANCY TÜRKİYE FİYATI

Araçta, geri görüş kamerası, aydınlatma özellikli sunroof, ses ve ısı izolasyonu ile donatılan iç mekân gibi donanımlar da yer alıyor.

ReeV Fancy'nin fiyatı ise 280 bin TL olarak açıklandı.

Otomobil Haberleri

  1. Hyundai ve Kia, yeni nesil bilgi eğlence sistemi için Samsung ile anlaştı
  2. 5 dakika doldur, 200 km yol git: Dünyanın en hızlı şarj olan elektrikli araç bataryası tanıtıldı
Sonraki Haber