Hyundai ve Kia, yeni nesil bilgi eğlence sistemi için Samsung ile anlaştı

Hyundai ve Kia, gelecekteki otomobillerinde kullanılmak üzere bilgi-eğlence sistemi geliştirmek için Samsung ile iş birliği yaptı.

Samsung, Hyundai Motor ve Kia ile stratejik bir teknoloji ortaklığı yaptığını duyurdu.

Koreli dev, bu ortaklığın bir parçası olarak SmartThings IoT (Nesnelerin İnterneti) platformunu Hyundai ve Kia’nın yazılım tanımlı araçlarıyla (SDV’ler) entegre edecek.

Hyundai ve Kia'nın araçlarından akıllı Samsung cihazlarını yönetmek mümkün olacak. Örneğin, sürücüler Samsung klimalarını ve diğer akıllı ev cihazlarını kablosuz olarak kontrol edebilecek.

YENİ KONUM ÇÖZÜMÜ

Ortaklıkla beraber, konumlarını bildirmek için Bluetooth LE kullanan yüz milyonlarca Samsung Galaxy cihazından oluşan SmartThings Find platformuna dayalı yeni bir küresel konum çözümü oluşturulacak ve araçlar ve akıllı anahtarlar için kullanıma sunulacak.

Hyundai ve Kia ayrıca, tüm günlük deneyimleri kullanıcı odaklı hale getirmek için araç sahiplerine düzenli olarak yeni hizmetler sunmayı planlıyor.

Yazılım tanımlı araçlar için yeni bir araç uygulama pazarı da kurulacak. Son olarak, SmartThings aracılığıyla Galaxy cihazları ve akıllı saatler gibi giyilebilir cihazlar aracılığıyla yolcuların araç içi sağlıklarının izlenmesi sağlanacak

Yeni bilgi-eğlence sistemi 2026'da tanıtılacak, ancak Hyundai ve Kia, sistemi ne zaman araçlarına entegre edeceklerini henüz açıklamadı.

Otomobil Haberleri

  1. Yusuf Tekin: Eğitim yöntemimizi değiştirmemiz lazım
  2. Sami Uğurlu'dan Galatasaray açıklaması! 'Zorlayacağız'
Sonraki Haber