Mahinur Özdemir Göktaş'tan 'koruyucu aile' açıklaması

New York’ta konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile kapsamında küresel anlamda seferberlik çağrısı yapacaklarını duyurdu.

ABD'de temaslarını sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, burada katıldığı İş Zirvesi'nde Türklerin kültürlerini en güzel şekilde temsil ettiği belirtti.

Göktaş, devamında "Sizlerin özverili çalışmaları hem ana vatanımızda hem de yurt dışındaki imajımızı güçlendiriyor. Türkiye ve ABD, coğrafi olarak dünyanın iki farklı noktasında yer alsalar da halkları arasında güçlü bir anlayış, dostluk ve iş birliği bağı var." sözlerini sarf etti.

"TOPLUM TEMSİLCİLERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR"

İş Zirvesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) ve MÜSİAD tarafından düzenlendi.

Burada konuşan Göktaş, söz konusu bağların yalnızca devletlerarası ilişkilerle sınırlı olmadığını belirterek şöyle konuştu:

Aksine, aramızdaki en kalıcı ve sağlam köprüler, halklarımızın birbirleriyle kurduğu doğrudan iletişim, karşılıklı saygı ve ortak kültürel değerlerle inşa edilmiştir.

İşte bu noktada, bizler gibi toplum temsilcilerine büyük görevler düşüyor.

GÖNÜL ELÇİLERİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ

Bakan Göktaş, bakanlık olarak BM 79'uncu Genel Kurulu kapsamında üst düzey bir yan etkinlik yapacaklarına dikkat çekerek, geçen sene "sosyal refahın adil dağılımı" temalı yan etkinlik düzenlediklerini anımsattı.

Bu seneki üst düzey yan etkinliğin temasının ise Gönül Elçileri projesi olacağını aktaran Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde hayata geçirileceğini bildirdi.

SEFERBERLİK ÇAĞRISI YAPILACAK

Bakan Göktaş, Türkiye'nin koruyucu aile hizmet modelini, diğer ülkelerin cumhurbaşkanı eşlerine, bakanlarına, Birleşmiş Milletlerin ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yetkililerine anlatacaklarını bildirdi.

Devamında ise Göktaş, UNICEF ile iş birliğinde yapacakları faaliyette, koruyucu aile konusunda küresel anlamda bir seferberlik çağrısı da yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Politika Haberleri

  1. Mahinur Özdemir Göktaş'tan 'koruyucu aile' açıklaması
Sonraki Haber