Adıyaman'a otel konforunda hastane

Kentte önemli sağlık yatırımlarından biri olan 360 yataklı Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası'nın açılmasına sayılı günler kaldı.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Adıyaman’da diğer yatırımlar gibi sağlık yatırımları da hız kesmeden devam ediyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hasar gördü.

Hasar gören bina boşaltılarak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 400 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında hizmet vermeye başladı.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki arazide 2020 yılında inşaatına başlanan yeni Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sona gelindi.

750 MİLYON TL HARCANDI

Deprem izolatörlü, yangın ve havalandırma sisteminden hasta ilaç dağılımına kadar ‘akıllı bina’ olarak tasarlanan hastanede, hummalı bir çalışma sürüyor. Son rötuşları yapılan hastanenin cihazları yerleştirilirken bir taraftan tefrişat diğer taraftan temizlik çalışmaları sürüyor.

Açılmasına sayılı günler kalan hastane, kentteki sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da arttıracak.

Bina ve diğer giderleriyle yaklaşık 750 milyon TL’ye mal olan hastanenin yanı sıra Adıyaman’da 55 sağlık yatırımı yapıldı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ağustos ayında Adıyaman’a yaptığı ziyarette, hastanenin ekim ayında açılmasının planlandığı açıklamıştı.

"360 YATAK KAPASİTELİ HASTANE"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Cengiz Yorulmaz, “2020 yılında inşaatı başlayan projemizdir. Yaklaşık 360 yatak kapasiteli bir hastane burası. Komplekste 4 tane bina var. Binamızda kadın doğum, çocuk ek binası, kreşi, onkoloji tanı tedavi merkezi ve sağlık müdürlüğü var.

360 yatak kapasiteli binamızın 66 polikliniği var, 9 ameliyathanesi, 50 yeni doğan yoğun bakımı, 14 tane çocuk yoğun bakım 12 yetişkin yoğun bakım olmak üzere büyük bir yapıya sahibiz. Uzun zamandır hummalı bir çalışma içindeyiz, malzemeyi temin ettik. Malzemenin bir kısmını servislere yerleştirdik.

Tomografi ve röntgeni ve daha birçok cihazı hazır. İnşallah yakın zamanda vatandaşımızın hizmetine sunacağız ve ilimiz büyük bir yatırıma, büyük bir kolaylığa kavuşmuş olacak. Vatandaşa daha kaliteli bir sağlık hizmeti vereceğiz. Tabii bu bizim devam eden yatırımlarımızdan biri. İlimizde 55 yatırım ile ilgili çalışma yapıyoruz, 9 tanesini bitirdik. İçinde ağız diş sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, istasyon daha birçok sağlık alanı var.” dedi.

"AKILLI SİSTEMLE DİZAYN EDİLDİ"

Daha sonra konuşan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirrik ise “6 Şubat depreminden sonra Kadın Hastalıkları ve Doğum Çocuk Hastanemiz hasar almıştı. Biz şu andaki ana binamızda iki hastane ortak çalışıyoruz ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Bakanlığımızın hekim konusunda bize destekleri devam etmektedir.

Özellikle bu hastanemizin faaliyete girmesiyle hem hekim arkadaşlarımız hem sağlık hizmeti almaya gelen vatandaşlarımız daha geniş fiziki ortamlarda, daha rahat bir alanda sağlık hizmeti alacaklar. Hastanemiz akıllı hastane modeliyle yapıldı. Yangın sistemleri, hastaların ihtiyaçları, ilaçların dağıtım şekilleri olsun tamamen akıllı sistemle dizayn edilmiş bir hastane modeli.” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Sağlık Haberleri

  1. Elektronik sigaraların en tehlikeli türü! Bu aromayı sakın içmeyin..
Sonraki Haber