ABD'li çip üreticisi Nvidia'dan yeni rekor: Gelirler ikiye katlandı

Nvidia'nın geliri, yapay zeka çiplerine yönelik talebin artmaya devam etmesiyle 28 Temmuz'da sona eren 3 aylık dönemde yıllık yüzde 122 arttı.

Son yıllarda yapay zeka teknolojilerine olan yatırımlar arttı. Birçok şirket, kendi yapay zeka teknolojilerini geliştirmek için milyarlarca dolar harcamaya başladı. Bu yatırımlar en çok da çip üreticilerine yaradı.

ABD merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisselerindeki artış, yapay zeka çiplerine olan talebin etkisiyle yıl başından bu yana yüzde 50'den fazla artmıştı.

YENİ GELİR REKORU KIRDI

aliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın geliri, 28 Temmuz'da sona eren 3 aylık dönemde 30 milyar dolarla piyasa beklentilerini aşarken, rekor seviyeye ulaştı.

Buna göre, şirketin söz konusu dönemde elde ettiği gelir, yıllık yüzde 122 artışla 30 milyar dolara çıkarak rekor tazeledi.

Gelirini bir önceki çeyreğe göre de yüzde 15 artıran Nvidia, geçen senenin aynı çeyreğinde 13,5 milyar dolar gelir elde etmişti.

BEKLENTİLERİ AŞTI

Piyasa beklentisi, Nvidia'nın bu dönemdeki gelirinin 28,7 milyar dolar olacağı yönündeydi.

Çip üreticisi, içinde bulunulan çeyreğe ilişkin gelir beklentisini ise 32,5 milyar dolar olarak açıkladı.

Nvidia'nın net kârı da söz konusu çeyrekte yıllık yüzde 168 artarak 16,6 milyar dolara yükseldi. Şirket, geçen yılın aynı döneminde 6,2 milyar dolarlık kâr elde etmişti.

APPLE İLE FARK KAPANIYOR

Nvidia'nın piyasa değeri, dünyanın en değerli şirketi Apple'a oldukça yaklaştı.

Nvidia'nın piyasa değeri 3,09 trilyon dolara kadar yükselirken, Apple'ın piyasa değeri 3,44 trilyon dolar civarında seyrediyor.

Teknoloji Haberleri

  1. ABD'li Senatör Sanders: ABD, İsrail'e para vermenin hata olduğunu gördü
  2. Ankara'da sahte bal üreten fabrikada 8 bin ton malzeme ele geçirildi
Sonraki Haber