Apple ile AB anlaşamadı: Yapay zeka anlaşmasına katılmayacak

Apple, Avrupa Birliği'nin yapay zekâ alanındaki yeni anlaşmasını imzalamayı reddetti.

Teknoloji devi Apple, Avrupa Birliği'nin yapay zeka düzenlemelerine uyum sağlama konusunda tereddütlü davranıyor.

Şirket, AB'nin yeni yapay zeka yasasının getireceği kısıtlamaların inovasyonu engelleyebileceği ve kullanıcı deneyimini olumsuz etkileyebileceği görüşünde.

APPLE ANLAŞMAYI REDDETTİ

Apple, Avrupa Birliği'nin yapay zekâ alanında önerdiği yeni anlaşmaya katılmayı reddetti.

OpenAI, Google ve Microsoft gibi önemli teknoloji firmalarının imzaladığı bu anlaşma, AB'nin yapay zekâ düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla hayata geçirildi.

Tüm şirketler ve endüstriler, önümüzdeki yıllarda aşamalı olarak yürürlüğe girecek olan AB'nin "Yapay Zeka Yasası" kapsamında, anlaşmada listelenen kurallara uymak zorunda kalacak. Gönüllü anlaşmanın amacı, şirketlerin "Yapay Zeka Yasası" kurallarına erken uymasını sağlamaktı.

Önerilen anlaşmaya 115 farklı şirket katılmışken, Apple ve Meta gibi iki büyük şirketin anlaşmayı reddetmesi dikkat çekti.

Apple, yeni iPhone'larla birlikte gelen Apple Intelligence yapay zeka özelliklerini AB kullanıcılarına sunmak için AB'deki düzenleyici kurumlarla "görüşme içinde" olduğunu söyledi.

Ancak şirketin bu son hamlesi, işlerin çok da umut verici görünmediğini açıkça ortaya koyuyor.

Önümüzdeki süreçte, bu durumun iPhone 16 satışları üzerindeki etkisi ve AB’nin yapay zekâ düzenlemeleriyle ilgili atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Teknoloji Haberleri

  1. İsrail Başbakanı Netanyahu: İsrail'in kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yoktur
  2. ABD'yi vuran Helene Kasırgası’nda bilanço artıyor: 20 ölü
Sonraki Haber