Adana kebabında limon tartışması

Adana kebabına limon sıkılır ya da sıkılmaz tartışmasına kebapçı Yaşar Aydın son noktayı koyarak "Kebaba limon sıkmak doğru bir şey değil, limon salataya sıkılır" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

"Adana kebabına limon sıkılır mı sıkılmaz mı?" tartışması, sosyal medyada çığ gibi büyüdü.

Bu tartışmaya dahil olan ve kentte uzun yılladır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, son noktayı koydu.

Aydın, ”Her işin kendine göre uzmanı, ustası vardır. Her işin ustasına saygı göstermeli, herkes kendi bildiği daldan konuşmalı. Kebaba limon sen istersen sıkarsın istemezsen sıkmazsın." diye konuştu.

"LİMON SALATAYA SIKILIR"

Aydın, Kebaba limon sıkmak doğru bir şey değil. Limon salataya sıkılır, aslında ete baharat dahi konulmaz. Eti terbiye yaparsan o terbiyenin kullandığı baharatların tadını alırsın. Ete sadece tuz atarsan sadece etin tadını alırsın. dedi.

"ET SICAK YENİR, LİMON SOĞUTUR"

Aydın, “Ete limon sıkarsan onun tadını alırsın veya turunç sıkarsan, turuncun tadını alırsın. Ete sıkarsan güzel olmaz.

Balığa sıkılıyor ama ete neden sıkılsın? Et sıcak yenir, limon sıkarsan et soğur. Herkes damak tadı farklıdır, limon sıkanlara da sıkmayanlara da saygı duyuyorum.” sözlerine yer verdi.

"BEN KEBABA LİMON SIKMAM"

Tekirdağ'dan Adana kıyma kebabı yemeye gelen Sibel Baydur, ”Ben kebaba limon sıkmam. Çünkü etin tadını alamazsınız, sadece limon tadı gelir. Limon daha baskın olacağı için sıkılmaz.” dedi.

Kebap yemeye gelen Mehmet Kazım Tambağ ise ”Limon salataya sıkılır, kebaba sıkılmaz. Kebabın tadını alabilmek için limon sıkılmaz. Çünkü limon daha ağır basacağı için kebap tadı alamazsınız.

Ekmeğin arasına salata koysanız bile tadını bozarsınız. O nedenle kebabı ekmeğin arasına koyacaksınız. Salatayı da limon sıkarak yiyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yaşam Haberleri

  1. İzmir'i sis bulutu kapladı
  2. Bursa'da Yeşil Cami'de etekli turistlerin gezisi gündem oldu
Sonraki Haber