Anadolu Ajansı'nın 25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi sürüyor
Anadolu Ajansı, Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı işbirliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapabilecek muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimler devam ediyor.
Anadolu Ajansı 25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitim'i devam ediyor.
Anadolu Ajansı'nda çalışan 10 muhabirin yanı sıra yurt dışından 15 yabancı medya mensubunun da yer aldığı eğitimlerde hem teorik hem de pratik uygulamalara yer veriliyor.
Savaş, yangın, sel, deprem gibi afetlerde görev yapan ve mesai kavramı olmadan haber peşinde koşan gazetecilerin zor şartlarda nasıl davranmaları gerektiği öğretiliyor.
Bu kapsamda da "25. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi"nin 11. günü "Patlayıcılar ve Tehlikeli Alanlar" dersiyle tamamlandı.
Alanında uzman kişiler tarafından eğitimler veriliyor
Bu kapsamda alanında uzman kişiler tarafından "terör ve terörizm", "savaş psikolojisi" ve "olağanüstü durumlarda medya yönetimi" gibi teorik eğitimler alan kursiyerler ardından "toplumsal olaylar ve gaz maskesinin kullanımı", "yakın savunma" ile "ilk yardım" gibi eğitimleri de uygulamalı yaptı.
Eğitimin 6. gününde, Kesikköprü Barajı'nda dalgıç polisler tarafından "suda hayatta kalma" dersi alan kursiyerler, teorik eğitimin ardından baraj gölüne girerek görev sırasında suya düştüklerinde nasıl kurtulabileceklerine dair bilgilendirildi.
Kış aylarında suya düşmeyle meydana gelebilecek hipotermi konusunda detaylı bilgi verilen kursiyerlere dersler sırada yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ambulans ve kurbağa adamlar da hazır bekletildi.
12 Temmuz'da sona erecek
Türkiye'de alanında tek olma özelliği taşıyan ve tüm aşamalarını başarıyla tamamlayanlara sertifikanın verileceği eğitimler, 12 Temmuz'da sona erecek.