Kadınlara yönelik 'Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı' hayata geçirildi

Kadınlara ilişkin yeni geliştirilen 'Yapay Zeka ve Veri Bilimi Geliştirme Programı' hakkında çalışmalara yönelik açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Eğitim Programımız ile veri analizi, makine öğrenimi, yapay zekâ uygulamaları gibi konularda çok yönlü bilgi ve tecrübe kazanma imkanı sunuyoruz" dedi.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalar her alanda sürüyor...

Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, teknoloji dünyasında cinsiyet eşitliğini sağlamak amacıyla "Kadınlara Yönelik Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Geliştirme Programı" açılışını yaptı.

"GÜÇLÜ BİR ETKİLEŞİM AĞI OLUŞTURMA FIRSATI BULACAKLAR"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, programın açılışında değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Göktaş, programın önemine ilişkin şöyle konuştu:

Eğitim Programımız ile veri analizi, makine öğrenimi, yapay zekâ uygulamaları gibi konularda çok yönlü bilgi ve tecrübe kazanma imkânı sunuyoruz.

Katılımcılarımız, eğitim süreci boyunca ortak hayalleri olan arkadaşlar edinecek, yeni hedefler belirleyecekler. Ayrıca sektörde kendilerine rehberlik edecek ve ilham kaynağı olacak kişilerle bağlantı kurabilecek, güçlü bir etkileşim ağı oluşturma fırsatı bulacaklar.

İLERİ DÜZEY KONULARDA EĞİTİMLER ALACAKLAR

Program, kadınların yapay zekâ ve veri bilimi alanında yetkinlik kazanmalarını sağlarken, sektördeki kadın temsilini artırmayı hedefliyor.

Katılımcılar, veri analizi, makine öğrenimi, yapay zekâ uygulamaları gibi temel ve ileri düzey konularda eğitim alacaklar.

Programın önümüzdeki dönemde ulusal alanda daha geniş kitlelere ulaşması planlanırken, kadınların teknoloji sektöründe daha görünür olmaları ve kariyerlerinde ilerlemeleri için atılan bu adımla, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Yaşam Haberleri

  1. BM'den acı bilançoya ilişkin rapor: 1,2 milyondan fazla Lübnanlı yerinden edildi
  2. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan TOKİ uyarısı: Son tarih 18 Ekim
  3. Ordu'da tezgahlarda palamut bereketi
Sonraki Haber