Ordu'da ahıra giren aç ayı ineği götürdü

Kabadüz ilçesinde gece saatlerinde Hayat Günindi'nin ahırına giren aç bir ayı, ahırdan bir danayı alarak kaçtı. Ahıra domuz girdiğini düşünerek aşağı inen Günindi, bir ineğini göremeyince durumu jandarmaya bildirdi.

Ordu'da geceleri yerleşim yerlerine inen ayılar büyük paniğe neden oluyor.

Son zamanlarda ahırlar ve yıkık evlere dadanan ayı olaylarına bir yenisi de Ordu ilinde eklendi.

Kabadüz ilçesine bağlı Turnalık Yaylası Gölağızı Küme Evleri'nde yaşayan Hayati Günindi, başına gelen olayla şaşkınlığa uğradı.

AHIRA GİREN AYI DANASINI GÖTÜRDÜ

30 yıldır hayvancılık yapan Günindi, gece saatlerinde ahırdan ses duydu.

Domuz olduğunu düşünen Günindi, el feneriyle dışarı çıkıp, etrafı kontrol etti. Eşinden tüfeğini de isteyen Günindi, bir danasının olmadığını fark etti.

Hayati Günindi jandarmaya haber verirken, ahıra giren bir ayının danayı götürdüğü anlaşıldı.

"ÖBÜRLERİNİ DE ALIR DİYE KORKUYORUM"

Hayati Günindi, "8 hayvanım vardı, bir tanesini alıp gitti. Her gece sabah 05.00'e kadar nöbet tutuyorum. Mecburen tutuyorum, başka çarem yok. Yoksa gelir, öbürlerini de alıp gider diye korkuyorum.

Bir ses duydum, köpek havladı ama domuz geldi sandım. Ayı olduğunu bilsem ahıra girerdim. Ahıra girseydim, ayı ile karşı karşıya gelirdim. El feneriyle sağa sola bakıyorum ama ayı aklıma gelmiyor. Çünkü çadırı, tahtayı eliyle bıçak keser gibi kesmiş.

"3 DANADAN BİRİNİ ALIP GÖTÜRDÜ"

Yine gelecek korkusuyla her gece sabaha kadar nöbet tutacağım. Başka çarem yok. Tüfek elimde her gece sabaha kadar nöbet tutuyorum, uyumuyorum.

Ayı, büyükbaş hayvanları değil, 3 danadan birini alıp götürmüş. Devlet de beton ya da daha dayanıklı bir maddeden ahır yapmamıza müsaade etmiyor. Duvar görevi gören bezi parçalayıp, girmiş." dedi.

"DANANIN BAĞIRTILARI HALA KULAKLARIMDA"

Galip Günindi'nin eşi Muazzez Günindi ise "Eşim, 'Dana ahırda bağırıyor, hadi gidip bakalım' dedi. Büyükleri kaçmış ama küçük dana kaçamamış. Eşim, 'Tüfeği getir' dedi. Tüfeği getirdim ama ayı danayı alıp gitti, dananın bağırtıları hala kulaklarımda, sabaha kadar ağladım." diye konuştu.

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Aynı yerde hayvancılık yapan Ruhşen Aktürk de "Bizim sorunumuz yok, devlet bize ahırı tahtadan yaptırıyor. Tahtadan olduğu için hayvanlar çok kolay girebiliyor. Geldi, ahırdan alıp gitti.

Devletin bize ahır konusunda yardımcısı olması lazım. Yoksa daha çok böyle hayvanlarımızı alıp gidecek ayılar. Tüfeğin olsa da ayıyı vuramıyorsun, yasak. Ne yapacağımızı bilmiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Yaşam Haberleri

  1. Samsun'da fırtına balık fiyatlarını vurdu
  2. Rize'de eşine jest yaptı, çayı kalp şeklinde budadı
Sonraki Haber