Yerli pijamalı örümcek adamın son durağı Afyonkarahisar oldu

Örümcek adam kostümü ve pijamasıyla Türkiye'yi gezmek için yola çıkan Ayaz Salih Koç'un 47'nci durağı Afyonkarahisar olurken, Koç'u görenler ise bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

İzmir'de yaşayan ve 6 Şubat depremlerinin ardından gönüllü olarak bölgeye giden Ayaz Salih Koç, burada çocuklara moral oldu.

Örümcek adam kostümüyle dikkati çeken Koç, bölgeden ayrıldıktan sonra da Türkiye'yi dolaşmaya karar verdi.

Otostopla 1 yılı aşkın süredir Türkiye'yi dolaşan ve gittiği yerleri sosyal medyada paylaşımlar yaparak tanıtmaya çalışan Ayaz Salih Koç, bugüne kadar 46 ili dolaştı.

47'nci şehir olarak Afyonkarahisar'a gelen Koç, Ulu Camii çevresindeki tarihi konakları, Türbe Camii bahçesinde yer alan Mevlevihane Müzesi'ni gezdi.

Müze Müdürü Hasan Özpınar, Mevlevihane hakkında Koç'a bilgi verdi. Koç da Özpınar'a kendisini ve hayallerini anlattı.

"HER ŞEHRİ TANITMAYA DEVAM EDİYORUM"

6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye gönüllü gittiğini söyleyen Ayaz Salih Koç, "5 bölgede kaldım. Adana, Malatya, Hatay, Gaziantep ve Diyarbakır'da AFAD müdürlerinden çadır kent istedim. Bana çadır verildikten sonra annesini, babasını kaybetmiş çocuklarla ilgilendim.

Onlara resim yarışmaları yaptırdım, oyunlar oynattım, onların manevi olarak yanında bulundum. Deprem bölgesi, gerçekten anlatılmaz yaşanır. Ülkemizde bu acı felaketlerin yaşanmamasını diliyorum. Bu olayları yaşadıktan sonra asker ve polis ağabeylere yemek yapma şansımız oldu.

Ondan sonra Türkiye'yi gezme kararı verdim. Çıktım bir hikayeye, kendim sosyal medyada videolar çekiyorum. Tarihi yerleri, yöresel lezzetleri anlatan Türk örümcek adam oldum.

Her şehirde gezdim, dolaştım, esnafın, çocukların yanına gittim, gençlerle söyleşiler yaptım. Çocukları mutlu ettim, hatta bazen çocukların anneannesi ve babaannesine videolar gönderdim. Elimden gelen her şeyi yaptım. Her şehri tanıtmaya devam ediyorum." dedi.

"401 GÜNDÜR YOLDAYIM"

401 gündür yolda olduğunu kaydeden Ayaz Salih Koç, "Şu an 47'nci şehir, Afyonkarahisar'dayım. Buranın simgesi, Mevlevihane Müzesi'ndeyim. Burası da gerçekten huzur verici bir yer. Bütün herkesin görmesini istiyorum. Her şehri tanıtmaya devam edeceğim. Türkiye'yi gezen örümcek adam gezmeye devam edecek.

Hayallerim evsizlere, ihtiyacı olanlara, yetimhanedekilere ve SMA'lı hasta çocuklara, huzurevindeki hastalarımıza yardımlar etmek. Hayalimin sonunda bunları başarmak istiyorum ve Türkiye'yi tanıtmak istiyorum. Herkese örnek olmak istiyorum." diye konuştu.

Yaşam Haberleri

  1. Abdullah Güler: Bakanlar, Meclis'i İsrail’in saldırıları ile ilgili bilgilendirecek
  2. ABD Başkanı Joe Biden İran'a yaptırım için harekete geçti
Sonraki Haber