Tanju Özcan: Abant'a Düzce'den yol açtırmam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Abant Gölü'ne Düzce'den yol açılmasına karşı çıkarak Düzce Belediye Başkanı'na meydan okudu.

Tarayıcınız video desteklemiyor!

Bolu’dan giriş yapılabilen doğal güzelliklerden biri olan Abant Gölü Milli Parkı’na, Düzce tarafından da erişim sağlamak amacıyla başlatılan yol çalışmaları Düzce İl Özel İdaresi ekipleri tarafından sürdürülüyor. Bu çalışmalar üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yol yapımının devam ettiği bölgeye giderek tepkisini dile getirdi.

"SENİ İŞ MAKİNELERİYLE KARŞILARIM"

Başkan Özcan, Abant Gölü Milli Parkı’na orman içinden yol açılmasına karşı çıkarak,

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün kişisel hırsları yüzünden Düzce’den Abant’a yol yapılmaya çalışılıyor. Buradan Düzce Belediye Başkanı'na sesleniyorum: Ben görevde olduğum sürece bu yolu açmana izin vermem. Düzce-Bolu sınırına geldiğin noktada seni iş makineleriyle karşılarım.

dedi.

"YÜZLERCE ESNAF ZARAR GÖRECEK"

Özcan, ayrıca bu alternatif yolun, Abant Gölü Milli Parkı güzergâhında bulunan esnafA da zarar vereceğini belirterek, şunları söyledi:

Şu anda Samandere Şelaleleri’nin hemen yanındayız. Düzce’den Abant’a yol açılıyor ve bu, tamamen Düzce Belediye Başkanı’nın kişisel hırsları yüzünden yapılıyor. Bir ay önce Düzce Belediye Başkanı bu konuda açıklama yaptı, ancak bizim siyasiler, iktidarıyla muhalefetiyle sessiz kaldı. Bir ay boyunca sabırla bekledim, acaba bir tepki gelecek mi diye. Ama kimse Bolu’nun sorunlarına el atmıyor. Düzce’den buraya gelerek binlerce ağacı kesip doğa katliamı yaparak Abant’a yol açmaya çalışıyorlar. Çevreciler, siyasiler, herkes duysun! İktidar veya muhalefet fark etmeksizin soruyorum: Buna tepki göstermeyeceksiniz de neye göstereceksiniz? Abant yolundaki yüzlerce esnafın ne olacağını hiç düşündünüz mü? Bu sorunu sadece ben mi dile getireceğim? Bizim milletvekillerimiz, il başkanlarımız ne yapıyor?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı (DHA)

Yerel Yönetimler Haberleri

  1. İsrail Beyrut'ta yine gazetecileri hedef aldı: 3 gazeteci öldü
  2. Sakarya'da mantar toplamak için gittiği ormanda ölü bulundu
  3. Gedson Fernandes: Golüm değil, 3 puan önemli
Sonraki Haber