10 bin TL deprem yardımı nasıl alınır? 10 bin TL deprem yardımı ne zaman verilecek?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilimizde büyük bir hasara yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremin ardından bölgeye giden ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden zarar gören ailelere şimdilik 10 bin TL verileceğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, depremden zarar gören ailelere ilk etapta 10 bin TL destek verileceğini açıklamasının ardından paralarının ne zaman verileceği araştırılmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Depremden zarar gören ailelerin hesaplarına şimdilik 10 bin liralık destek sağlanacak.

Hasar tespitinin ardından 10 biner lira ailelere ulaştıracağız. Bu geçiş döneminde sıkıntılarını giderelim istiyoruz. ifadelerine yer vermişti.

Bu açıklamanın ardından yardımlarının ne zaman ödeneceği araştırılmaya başladı. Peki ödemeler ne zaman verilecek?

10 bin TL deprem yardımı ne zaman verilecek?

Konu hakkında açıklama yapan Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay "Hasar tespit çalışmalarını yapıp 10 bin Türk Lirası yardımlarını yapmaya başlamak istiyoruz. Hazırlıklarımız tamamdır" ifadelerine yer verdi.

Hasar tespit çalışmalarının ardından yardımlar depremzedelerin hesaplarına yatırılmaya başlayacak.

Kira ve taşınma yardımı yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremzedelere kira ve taşınma yardımıda yapılacağını duyurdu.

İşte o açıklama..

"Tüm bu çalışmalar için öncelikle 100 milyar liralık bir kaynak tahsis ettik. AFAD acil yardım ödeneğinden, oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasat görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan konteyner kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız."