2023 LGS ne zaman yapılacak? İşte 2023 yılı LGS sınavı tarihi...

sınavı tarihleri araştırılıyor. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ve 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası okullar tatil edilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 2023 LGS konularıyla ilgili olarak 8. sınıf 2. dönem konularının sınava dahil olmayacağını duyurdu. Peki 2023 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

2023 LGS sınavı ne zaman yapılacak?

2023 yılı LGS sınavı tarihi merak ediliyor. Bakan Özer'den konuyla ilgili "Dikkat edersiniz sınav tarihini açıklamadık. Sınavların tarihi koşullara göre şekillenecek. Sadece LGS ve YKS sınavlarında ikinci dönemi kapsam dışına aldık. LGS sınavının tarihini inşallah ileri tarihte açıklayacağız." açıklaması geldi.

Liselere Geçiş Sınavı başvuru tarihi hakkında da henüz yeni bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz sene başvurular 4-14 Nisan tarihlerinde alınmıştı.

LGS'de hangi konular yer alacak?

Bakan Özer, bu sene gerçekleşecek LGS ve YKS hakkındaki kararları şu şekilde açıkladı:

"LGS'de sadece 8'inci sınıfın birinci dönemi konuları dâhil olacak. Yani 8'inci sınıfın ikinci dönemi dâhil olmayacak. Yine YKS'de 12'nci sınıfın ikinci dönem konuları sınavda dâhil olmayacak. Bunu da tüm kamuoyuyla paylaşmış olayım. Biz Bakanlık olarak hızlı bir şekilde tüm okullarımızı çocuklarımızla buluşturmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz."