Alaçatı, Safranbolu, Kapadokya bir arada! İşte Türkiye’nin en gizemli köyü…
Haber Merkezi

Kütahya, Afyon ve Eskişehir illeri sınırları içinde yer alan Frig Vadisi, tarihi zenginlikleriyle dikkat çekerken, yapılan yatırımlarla da turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyünde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları, bölgenin tarihi kimliğini yeniden ortaya çıkardı.

Hititler, Roma ve Selçuklu dönemlerinden kalma yapılarıyla öne çıkan Ayazini köyünde, 2020 yılında başlanan restorasyon süreci 2021 yılında başarıyla tamamlandı.

Tarihi binaların ve mağaraların yenilendiği bu süreç, aynı zamanda bölgeye gelecek turist kafilelerinin karşılanması için de kapsamlı düzenlemeler yapıldı.

Şimdi ise tarih meraklıları için keşfedilmeyi bekliyor.

HER BÖLGEDEN TURİST GELİYOR

Ayazini köyü, yapılan yatırımların ardından muhteşem tarihi ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2022 yılında başlayan turist akını, 2023 yılına da damgasını vurdu.

Bölgeye düzenlenen turlar sayesinde, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisiyle köy adeta bir cazibe merkezi haline geldi.

Türk cumhuriyetlerinden ve diğer birçok ülkeden gelen ziyaretçiler, Ayazini'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için akın ediyor.

Bu artan turist sayısı, bölge esnafının yüzünü güldürürken, köydeki ticari faaliyetlerin de canlanmasına olanak tanıyor.

TARİHİN İLK APARTMANI BURADA!

Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya sınırlarında bulunan Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini köyü kısmında kalan Avdalaz Kalesi’nin yerleşim yeri olarak kullanıldığı biliniyor. Bu kale, Frig, Roma, Bizans döneminde kullanıldı.