Amerikalı mahkumlar neden turuncu tulum giyer
Haber Merkezi

Mahkumların tek tip kıyafet giymesi uygulamasında başı çeken ülkeler arasında geliyor.

Filmlerde mutlaka rastlanılan turuncu tulumlar, Amerikalı mahkumlar ile özdeşleşiyor.

Özellikle 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından "terörle bağlantılı" olduğundan kuşkulanılan kişilere mahkumiyet dönemlerinde "turuncu tulumlar" giydirilmiştir.

Mahkumların belirli kıyafetler giymesi, içinde düzenin korunmasını sağlar. Bu, bireylerin kendilerini farklı kıyafetlerle ifade etmelerini engelleyerek eşitlik hissi yaratır.

Peki, ABD'de mahkumlar neden turuncu tulum giyer? Renginin sebebi nedir? İşte yanıtı...

Turuncu tulumun sebebi

Kolay Tanımlanabilirlik: Turuncu, parlak ve dikkat çekici bir renktir. Bu sayede mahkumların hapishane personeli ve güvenlik görevlileri tarafından kolayca tanınmasını sağlar. Mahkumların hapishane dışına kaçma olasılığı durumunda da bu kıyafetler onların fark edilmesini kolaylaştırır.

Standartlaşma: Hapishane sistemlerinde standart kıyafet uygulamaları, yönetimin ve güvenliğin sağlanmasında önemli bir rol oynar. Turuncu tulumlar, mahkumların birbirinden ve diğer bireylerden ayırt edilmesini sağlar.

Güvenlik ve Düzen: Mahkumların aynı kıyafetleri giymesi, hapishane içinde hiyerarşi ve düzenin korunmasına yardımcı olur. Ayrıca, farklı renklerin belirli güvenlik seviyelerini veya türlerini temsil etmesi, hapishane içinde daha iyi bir yönetim sağlar.

İzlenebilirlik: Turuncu tulumlar, mahkumların belirli alanlarda kolayca izlenmesini sağlar. Güvenlik kameraları ve diğer izleme sistemleri için de bu renk, mahkumların hareketlerinin daha iyi takip edilmesine yardımcı olur.