ATM'lerde yeni yasak: ATM’lerde hangi şifreler artık kullanılamayacak?
Haber Merkezi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) son aldığı karar sonrasından ATM’lerde kullanılan bazı şifreler güvenlik tehlikesi oluşturması nedeniyle yasaklandı.

Gelecek hafta itibarıyla Türkiye genelinde yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, ve kredi kartlarında yaygın olarak kullanılan şifreler yasaklanacak.

Artan hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı önlem almak amacıyla hayata geçirilen bu düzenleme, müşterilerin daha güvenli şifreler kullanmasına yönlendiriyor.

tarafından alından bu karar, basit şifre kombinasyonlarının kötü niyetli kişilerce kolayca tahmin edilebildiğine dikkat çekerek, bu tür şifrelerin kullanımını sonlandırmayı amaçlıyor.

ATM’LERDE HANGI ŞIFRELER ARTIK KULLANILAMAYACAK?

Yeni karara göre kart şifrelerinde artık '1923', '1453', '1903', '5353' gibi yaygın olarak kullanılan, kuruluş tarihleri, il plaka kodları, takım tarihleri ve benzeri yaygın rakam kombinasyonları artık geçerli olmayacak.

Müşteriler, ATM'de işlem yaparken bu tür şifreleri kullanıyorlarsa, sistem otomatik olarak şifre değiştirme uyarısı verecek ve güvenli bir şifre oluşturulmasını zorunlu kılacak.