Avrupa’da yan yana iki tuvalet yapılmasının sebebi bakın neymiş…
ensonhaber.com

Her ülkenin kendine ait bir kültürü ve çeşitli alışkanlıkları vardır. Bazı ülkelerde oldukça tuhaf olan ancak o kültürler için ise normal olan farklılıklar oldukça enteresan olabiliyor.

Bu farklılıkların başında ise yan yana iki yapılması geliyor. Bizlere oldukça anlamsız gelse de bu yapı onların kültürü için normal karşılanıyor.

Peki tuvaletlerin yan yana yapılma nedeni hiç merak ettiniz mi? Sizler için neden yan yana konumlandıklarının nedeni araştırdık. İşte, tuvaletlerin yan yana yapılmalarının nedeni…

Aslında ikisi de aynı görevde değil!

Her ne kadar şekilleri yan yana iki tuvalet olarak gözüküyor olsa da durum hiçte böyle değil. Görünüşleri aynı olsa da kullanımları birbirinden tamamen farklıymış.

Bizim kültürümüzde klozetlerin içerisinde yer alan taharet musluğu her kültürde ayrı konumlanıyor bazılarında ise hiç bulunmuyor. Yan yana iki tuvalet şeklinde gözüken bu durumda tamamen taharet musluğunun farklı konumlanmasından kaynaklanıyor.

Yani her ne kadar yan yana iki tuvalet olarak gözüküyor olsa da biri tuvalet görevini görürken diğeri taharetlenmek için bulunuyor.