Ayaklarınıza ondan sürün, ne mantar kalsın ne de nasır…
Haber Merkezi

Ayakta oluşan mantar veya nasır gibi sorunlar genellikle tüm gün ayakta iş yapan kişilerin sıkça karşılaştığı can yakan sorunlar arasında yer alır.

Dar ayakkabı giymek, ayağın uzun süre ayakkabı içerisinde kalmasın ya da ayakların sürekli nemli bırakılması sonucundan oluşan bu sıkıntılar çeşitli yöntemler ile önlenilmeye çalışılır.

Ayaklarınızda oluşan mantar veya nasırlardan kurtulmak için çeşitli medikal ürünler ya da doğal çözümler vardır. Doğal çözümler arasında yer alan ve hemen her evde bulunan o malzeme ile ayaklarınızda ki bu sorunlardan temelli kurtulabileceksiniz.

Ne nasır bırakıyor ne mantar…

Ayaklarda oluşan mantar veya nasır gibi problemleri medikal ürünlerin yanı sıra evde uygulayacağınız doğal çözümlerle de tedavi etmeniz mümkündür. Mantar ve nasır için elma sirkesi en etkili doğal yöntemlerin başında gelir.

Elma sirkesinin antiviral özelliği sayesinde mantar ve nasır oluşumunu kolaylıkla tedavi etmeniz mümkün oluyor. Bunun için yapmanız gereken tek şey ılık suyun içerisine bir miktar elma sirkesi ilave ederek ayaklarınızı 10-15 dakika kadar suyun içerisinde dinlendirin. Bu uygulamayı düzenli olarak uyguladığınızda içerdiği antiviral etkiler ile ne mantar kalacak ne de nasır.

Elma sirkesi kadar etkili olan başka bir yöntem ise çay ağacı yağıdır. Uyumadan önce nasır ya da mantarlı bölgelere su ile seyirttiğiniz çay ağacı yağını sürün. Düzenli olarak uyguladığınızda en az elma sirkesi kadar etkili olacak ve ayaklarınızdaki mantar ve nasırdan temelli kurtulacaksınız.