Bahçıvanlar sırrı paylaştı! Saksıya sarımsak koyun, o sorunları temelli defedin…
Haber Merkezi

bakımı denilince uygulanması gereken bir dizi yöntem bulunur. Evleri güzelleştiren çiçekler doğru ve etkili bakım yöntemleriyle oldukça sağlıklı ve canlı gözükürler.

Çiçeklerinizin bakımında her yolu denemiş olsanızda bitki parazitleri en sıkıcı sorunların başında gelir ve çiçeklerinizin sağlıklı büyümesini engeller. Tam bu noktada uygulayacağınız bu yöntem çiçeklerinizin sağlığı için en etkili çözümlerin başında yer alacak.

Sadece birkaç dişi ile parazitlerden eser kalmayacak bu yöntem evlerinize güzellik katan çiçekleriniz için adeta can suyu olacak.

Saksıya birkaç diş eklemeniz yetecek…

Bitkiniz hangi türden olursa olsun çeşitli böceklerin hedefi halindedir. Bitkileriniz için oldukça can sıkıcı olan bu parazit durumu için çeşitli yöntemler bulunur ancak en etkilisi şüphesiz sarımsakla uygulayacağınız o yöntemdir.

Söz konusu yöntemde de acı kırmızıbiber ve birkaç diş yeterli olacaktır. İlk olarak dört diş sarımsağı ezin ve ardından üzerine 2 çay kaşığı sıvı yağ ve 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Üzerine 1 litre su dökün ve kapalı kapta bir gün bekletin.

Bekleme süresinin ardından karışımı süzgeçten geçirin. Süzdüğünüz karışımın üzerine 4 litre su ekleyin ve çalkalayın. Oluşan karışımı bitkilerinizin üzerine sıkın. Yaprak bitleri, kırmızı örümcekler, beyazsinekler, kelebek larvaları, çekirge, salyangoz ve sümüklü böcekleri kaçırır. Bu yöntem süs bitkilerindeki böcekler için de etkilidir.