Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından yardım kampanyaları devam ediyor. Birçok kanalda ortak yayınlanan deprem yardım kampanyası ise hız kesmeden devam ediyor.
Türkiye Tek Yürek adı verilen deprem ortak yayınında birçok marka ve hayırsever kişiler yardımlar yapıyor. Bu hayırseverlerden biri de Haluk Bayraktar oldu. BAYKAR adına yaptığı bağışı açıklayan Haluk Bayraktar'ın hayatı merak konusu oldu.
Peki Haluk Bayraktar kimdir? Türkiye Tek Yürek'te ne kadar bağış yaptı? İşte merak edilenler...
BAYKAR ne kadar bağış yaptı?
BAYKAR, 650 milyon TL bağış yapmıştı. 1000 konut ve 2000 konteyner ile birlikte bağış miktarını 2 milyar liraya çıkardı.
Haluk Bayraktar kimdir?
Lütfü Haluk Bayraktar 4 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 2000 yılında ODTÜ’de Endüstri Mühendisliği Lisans programını, 2002 yılında da Columbia Üniversitesi'nden yine aynı alanda yüksek lisansını tamamlamıştır.
ABD’deki eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye geri dönen Bayraktar, o dönem otomotiv yan sanayi alanında faaliyet gösteren Baykar'ın savunma sanayiinde milli ve özgün ilk İnsansız Hava Aracı Sistemleri Ar-Ge ve üretim faaliyetlerinde mühendislik yöneticisi olarak görev yapmıştır. Bu süreç içerisinde kavramsal tasarımdan, prototip, test, üretim ve eğitim aşamaları vb. ürün yaşam döngüsü kapsamında devam eden iş süreçleri faaliyetlerini yürütmüştür.
Ocak 2010 yılından itibaren de Genel Müdürlük görevi yürütmektedir. Haluk Bayraktar, çalışma hayatının yanında akademik kariyerine de 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde başlamış olduğu doktora programıyla devam etmektedir. Bayraktar, Kasım 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmiştir.
BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ile Türkiye arasında stratejik işbirlikleri kurulmasında öncü rol oynamıştır. BAYKAR bünyesinde yürütülen ilişkiler, 2019 yılında 6 adet Bayraktar TB2 SİHA’nın satışıyla somutlaşırken, Bayraktar Akıncı projesinde Ukrayna menşeli bir motor tercih edilmesi ve ortak üretim çalışmalarına başlanmasıyla daha da gelişmiştir.