Bilim insanları Türklerin en çok benzediği milleti açıkladı! Bakın Türkler en çok hangi millete benziyormuş…
Haber Merkezi

Türkiye, ABD ve İngiltereli bilim insanlarının ortak yürüttüğü genetik araştırmada şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar sonucunda Türklerin en çok benzediği millet belirlendi.

üzerinde bulunan farklı coğrafyaların kendine ait bir kültürleri bulunur. Birbirinden farklı birçok kültüre ev sahipliği yapan dünya genelinin değerlendirildiği bir genetik çalışması ülkemizin en yakın olduğu kültürü buldu.

Tam 4 bin kişinin DNA’sı alındı…

Türkiye’den toplamda 4 bin kişinin DNA’sı alınarak farklı ülkelerden insanların DNA’sı ile karşılaştırılarak şaşırtıcı bir sonuca imza atıldı. Yapılan tüm çalışmalar sonucunda Türklerin en çok benzediği millet belirlendi.

Projenin koordinatörlerinden birisi olan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, çalışma hakkında "Çalışmamızın sonuçları, Türkiye'nin genetik açıdan bir bütünlük arz ettiğini ve yüksek düzeyde genetik çeşitlilik içerdiğini ortaya koydu." ifadelerini kullandı.

En çok gen ortaklığı...

Yapılan çalışmalar sonucunda Türklerin en çok İtalya ve İspanya ile gen ortaklığıma sahip olduğu belirlendi. Özçelik bu benzerlik hakkında ise "Filogenetik yönden de toplumu bu köprü vazifesinin etkilerini yansıtmakta. Türk toplumunun özellikle İtalya'nın Toskana bölgelerinde yaşayan insanlarla yakın bir ilişkiye sahip olduğu izlendi.

Bu yakın ilişkinin ikinci sırasındaki ülke ise İspanya olarak tespit edildi. Bu bulgular, Anadolu'nun ilk çiftçilerinin Avrupa'ya Cilalı Taş Devri'nde gerçekleşen göçünün etkilerini yansıtıyor olabilir" dedi.