Bir dilimi bile yenilmemeliymiş! Bakın en zararlı ekmek türü hangisiymiş…
Haber Merkezi

En temel besin kaynağı olarak bilinen üzerinde bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmada farklı türde birçok ekmek incelendi. İncelemelerin sonucunda ise çıkan sonuç şaşırttı.

Obezitenin en büyük sebepleri arasında yer alan ekmek uzmanlar tarafından tüketiminin azaltılmasını önerdiği besinlerin de başında geliyor.

En sağlıklı ekmek olarak bilinen çavdar ve tam buğday ekmeklerinin yanı sıra çoğunluğun tüketmekten vazgeçemediği o ekmek türü en zararlı olarak seçildi.

Herkesin ilk tercihi en tehlikelisi

Fırın ya da marketlerde ulaşabileceğiniz farklı türde ekmekler bulunsa da çoğunluk beyaz ekmeği tercih ediyor. Birinci sınıf undan yapılan beyaz ekmekler ise yapılan araştırmalar sonucunda ekmek türleri arasında en zararlısı olarak belirlendi.

Beyaz ekmekler tahıl kabuğu ve diyet lifi içermemesi nedeniyle alınması gereken birçok besin değerinden mahrum kalınmasına neden oluyor. Ayrıca araştırma sonuçları birinci sınıf undan yapılan beyaz ekmeğin insan vücudu için gerekli olan her türlü değerden uzak olduğunu da ortaya çıkardı.

Her ne kadar beyaz ekmeğe kıyasla daha sağlıklı olduğu bilinse de çavdar ekmeği de gastrit, peptik ülser ve kısmen pankreatopati hastası olan kişiler için zararlı olan bir ekmek türü olduğu belirlendi.