Tüm maharet 1 çay bardağında! Börek yaparken içine mutlaka ondan katın...
Haber Merkezi

Çayın yanında vazgeçilmez yiyeceklerden biriside börektir. Börek hemen herkesin evinde sıklıkla yaptığı gerek misafire ikram etmek için gerek kahvaltıda alternatif olması için tercih edilir. İster yufka ile geleneksel tarifleri uygulayarak, isterseniz kendi açtığınız yufkalar ile iç harcını da kendinizin hazırlayarak farklı bir lezzet deneyimi yaşayın.

Börek yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, hamurun inceliği ve iç harcın lezzetidir. İster peynirli, ister kıymalı, isterse de patatesli olsun, ev yapımı börek herkesin beğenisini kazanacaktır.

İşte börekçilerin o sırrı…

Börekçilerin herkesten imtina ile sakladığı o sır bir çay bardağı maden suyu. Maden suyu, börek pişirirken kullanılan bir sos malzemesi olarak tercih edilir. Hamurun kabarmasını ve daha hafif olmasını sağlar.

Ayrıca, böreğin lezzetini arttırır ve daha gevrek bir dokuya sahip olmasını sağlar. Maden suyu, aynı zamanda böreğin içindeki malzemelerin daha iyi pişmesine yardımcı olur ve böreğin daha uzun süre taze kalmasını sağlar.

Börek yaparken, maden suyunu hamurun içine ekleyebilir veya sos olarak kullanabilirsiniz. Hamurun içine eklerseniz, maden suyunu diğer sıvı malzemelerle birlikte karıştırarak hamurunuzu yapın. Eğer sos olarak kullanacaksanız, maden suyunu diğer sos malzemeleriyle karıştırmanız yeterli. Börek yaparken maden suyunu kullanarak, daha lezzetli, hafif ve gevrek bir börek elde edebilirsiniz.