Bu besinler en az sigara kadar zarar veriyor! İşte, sofranızdan hemen kaldırmanız gereken o gıdalar…
ensonhaber.com

Sağlıklı beslenmek hemen herkes için oldukça önemlidir. Sağlığınıza dikkat etmek için kullanmadığınız tütün ürünleri kadar zararlı olan bu gıdalar görenleri şaşırtıyor.

kullanmadığınız için zararlarından korunduğunuzu düşünürken sofralarınızda eksik etmediğiniz bu ürünler meğer en az sigara kadar zararlar içeriyormuş.

Her ne kadar tadına doyulmuyor olsa da yediğiniz zaman sağlığınıza verdiğiniz zarar sigarayla boy ölçüşen bu gıdaları evinize almamak en iyi tercihiniz olabilir.

İşte, vücudunuza sigara kadar zarar veren o besinler…

New York Post Gazetesi tarafından hazırlanan haberde sağlığınız için zararlı olan besinler belli oldu. Sofralarınızın belki de olmazsa olmazı olan ancak sağlığınız için oldukça zararlı olan besinler bakın nelermiş.

1. İşlenmiş Etler

Kahvaltılık sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş etler sağlığınız için ciddi riskler taşır. Dünya Örgütü, işlenmiş etleri 1. grup kanserojen olarak sınıflandırmıştır, yani kansere neden olduğu bilinmektedir. İşlenmiş etler, taze ette bulunmayan kimyasallar içerir ve bu kimyasallar kanser riskini artırır.

2. Sosis

"Güncel Ateroskleroz Raporları"nda yayınlanan araştırmaya göre, işlenmiş et tüketimi koroner arter hastalığı riskini artırmaktadır. Özellikle de sosis gibi işlenmiş etler, bu nedenle sofralarınızdan uzaklaştırmanız gereken gıdalar arasında yer alır.

3. Rafine Karbonhidratlar

Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna, hamur işleri ve pizza gibi rafine karbonhidratlar, vücutta iltihaplanmayı teşvik eder ve yüksek şeker oranı nedeniyle obezite ile ilişkilidir. Bu tür gıdalar, sağlığınızı olumsuz etkileyebilir.

4. Hidrojene Yağlar

Birçok paketlenmiş gıda ve fast food ürününde bulunan hidrojene yağlar, nüfus araştırmalarında ölüm oranlarındaki artışlara neden olduğu kanıtlanmıştır. Fıstık ezmesi gibi popüler ürünlerde bile bu yağlar bulunabilir. Bu nedenle, paketlenmiş gıdaların içeriklerini okuyarak almanız sağlığınız açısından oldukça önemlidir.