Bu deliğe üç taş atanın dilekleri kabul oluyor! Duyan şehre akın ediyor
ensonhaber.com

merkeze 29 kilometre uzaklıkta bulunan Eğribucak köyü, 'Dünyadaki Mars' olarak bilinen Sivadokya ile ziyaretçilerini büyülüyor.

Mars'ı andıran rengi ve görüntüsüyle dikkat çeken bu kayalıklar, her geçen gün daha fazla insanın ilgisini çekiyor.

Bu büyüleyici kayalıkların arasında ise gizemli bir oyuk bulunuyor. Kim tarafından, ne zaman ve ne amaçla yapıldığı bilinmeyen bu oyuk, ilginç bir rivayetiyle adından söz ettiriyor.

Batıl inanca göre, dilekleri olan kişiler bu oyuğa gelip, 3 taşı arka arkaya içine atmayı başarabilirse dileklerinin kabul olacağına inanılıyor.

Ziyaretçiler, hem Sivadokya'nın büyüleyici manzarasını keşfetmek hem de bu gizemli oyuğa taş atarak dilek tutmak için Eğribucak köyüne akın ediyor.

Bu dilekler kabul oluyor mu?

Eğribucak köyü sakinleri, birçok kişinin buraya gelip dilek tuttuğunu söylüyor. Ancak dileklerin kabul olup olmadığını kimse tam olarak bilmiyor.

Köy sakinlerinden Hasan Durna, bu gizemli oyuk hakkında şöyle konuştu:

“Burada bir oyuk var, çok eski bir oyuk. Mağara devrinden mi Roma döneminden mi kalma bilmiyoruz. Bu oyuğun önünden geçen kişi dilek tutup attığı üçtaşı da oyuğun içerisinde tutarsa dileği kabul olurmuş. Dileği gerçekten kabul olan var mı yok mu onu da bilmiyoruz.”