Buralara gitmeyi aklınızdan bile geçirmeyin! İşte, dünyanın en tehlikeli 10 yeri…
ensonhaber.com

Dünyanın birçok bölgesinde bulunan ve göz alıcı manzaralara sahip olan yerler bilinmeyen tehditlerle de dolu olabiliyor. Doğal güzellikleriyle nam salmış olan o bölgeler de her ne kadar büyüleyici gibi görünüyor olsalar da dünyanın en tehlikeli yerleri olarak anılıyor.

planları yaparken doğal güzellikleri ile büyüleyici olan bu noktalar belki de en çok gidilmek istenen noktalar arasında yer alır. Ancak ne yazık ki gezi tercihi için son sıralarda bile olmaması gereken noktalar arasındadırlar.

Barındıkları tehlikeler ile akıllara durgunluk veren o bölgeler sadece tehlikeli hayvanlara değil aynı zamanda oldukça tehlikeli olan bitkilere de ev sahipliği yapıyor.

İşte, dünyanın en tehlikeli 10 yeri…

1-MADİDİ ULUSAL PARKI

İlk bakışta çok büyüleyici gelen bu yer aslında oldukça tehlikelidir. Bolivya'daki Amazon nehri havzasının üst kısmında bulunan bu milli park, dünyadaki en zehirli ve agresif faunaya ev sahipliği de yapmaktadır. Bu parkta yetişen bitkilerden herhangi biriyle temas şiddetli kaşıntıya, kızarıklığa ve baş dönmesine neden olabilir. Herhangi bir kesik, hatta küçük bir yara bile tropikal parazitlerle enfekte olabilir ve bu da sağlığınız için oldukça tehlikeli bir durumdur.

2- CEHENNEM KAPISI

''Cehennemin Kapıları'' olarak bilinen Darvaza gaz krateri, Türkmenistan'da bulunur ve yeraltı mağarasının içinde yer alan bir doğal gaz alanıdır. 1971 yılında jeologlardan oluşan bir ekip, metan gazının yayılmasını önlemek için burayı ateşe verdi ancak bu yangın hiçbir zaman sönmedi ve o zamandan beri de yanmaya devam ediyor. Karakum Çölü'nün kalbinde yer alan bu kraterin dünyanın en tehlikeli yerlerinden biri olduğu biliniyor.

3- KUZEY SENTİNEL ADASI

Kuzey Sentinel Adası'ndaki en tehlikeli şey bu kez ne konumu ne de hayvanları, adanın tehlikesi orada yaşayan insanlardır. Sentinel halkı, yabancılara karşı çok düşmanca davranabilir ve yaklaşan herhangi bir uçak veya tekneye ok atarlar. Hindistan hükümeti tarafından korunan Sentinel yerlileri, yabancı birini öldürmeleri halinde dava açılmayacağından bu ada tehlikeli yerler arasındadır.

4- İSKELET SAHİLİ

Namibya'nın kuzeyinde yer alan ünlü İskelet Sahili, dünyanın en ölümcül yerlerinden birisi olarak bilinir. Bu tehlikeli kıyının iklimi neredeyse insanlar için yüzde sıfır hayatta kalma şansı sunar. İskelet Sahili boyunca esen sıcak rüzgarlar ile yiyecek ve su eksikliği gibi koşullar burayı izole bir alan haline getiriyor. Bu sahil, adını burada hayatını kaybeden kaplumbağalar, foklar ve balinalar gibi çeşitli hayvanların kemiklerinden alıyor. Ayrıca buraya gelen gemilerin battığına da rastlanıyor.

5-DALLOL

Kuzey Etiyopya'da bulunan ve oldukça tehlikeli olan hidrotermal bölge, ortalama 35 derece sıcaklıkla üzerindeki en sıcak yerleşim yerlerinden biridir. Buradaki tek suyun sıcaklığı değildir, bununla birlikte bölgedeki birçok gayzer son derece zehirli gazlar yaydığından bu alan, hayalet bir kasaba haline geldi.

6- NATRON GÖLÜ

Tanzanya'da bulunan Natron Gölü ise tehlikeli yerler arasında hatırı sayılır bir yere sahiptir. Gölün yüzeyindeki alkali tuz kabuğunun pH değeri 9 civarındadır ve bu durum hayvanların ve insanların derilerinin yanmasına sebep olabilir. Ayrıca gölde yüzmek yasaktır ve eğer girmeye çalışırsanız gölün yüzeyinden yayılan hidrojen sülfit kokusu nedeniyle ölmeniz olasıdır. Bunun yanı sıra suyun sıcaklığı 60 dereceye ulaşabiliyor.

7-SINABUNG DAĞI

Aktif bir stratovolkanın olan Sinabung Dağı'nın yanında yaşayan Endonezya'nın Sumatra adası sakinleri, patlamalarıyla binlerce insanı evlerinden ayıran ve kasabaları hem lav hem de külle kaplayan Sinabung Dağı ile mücadele ediyorlar. En son patlamalar 2010, 2013, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında meydana geldi ve bu adada güvenli alan olmaması bu dağı tehlikeli yerlerden birisi haline getiriyor.

8- FRASER ADASI

Her ne kadar tertemiz sularıyla turistik bir alan olarak bilinen Avustralya'nın, Fraser Adası'nda aslında çok ciddi bir tehlikeye de ev sahipliği yapmaktadır. Bu ada, diğer turistik adaların aksine çeşitli zehirli örümcek türlerine, son derece saldırgan yabani dingo köpeklerine, ölümcül denizanalarına ve köpek balıklarına ev sahipliği yapıyor.

9- YILAN ADASI

Brezilya kıyılarına yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yılan Adası, hiçbir yerlinin adım atmaya bile cesaret edemediği yegane yer olarak biliniyor. Adanın gerçek adı Ilha da Queimada Grande'dir ve Brezilya hükumeti, bu adayı insanların ziyaret etmesini yasa dışı hale getirmiştir. Ada, dünyadaki en ölümcül yılanlardan biri olan engereğin bir türü olan altın mızrak uçlu yılanlarla doludur.

10- ÖLÜM VADİSİ

Son olarak Amerika’nın ev sahipliği yaptığı ve su olmadan sadece 14 saat yaşayabileceğiniz vadi oldukça tehlikeli olan yerler arasındandır. Bu vadi için ''eğer Dünya bizim evimizse, Ölüm Vadisi de onun kavurucu sıcak fırınıdır'' deniyor. Bu yerin sıcaklığı yaklaşık 57 derecedir. Ne kadar dayanıklı olursanız olun, Ölüm Vadisi'nin yakıcı güneşi ve kavurucu sıcağı sizi çabuk yorabileceğinden bu bölge de tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken yerlerden birisi haline geliyor.