Burası Bali değil, Ege’nin incisi! Denizi ayrı, doğası ayrı güzel; gören hayran kalıyor
Haber Merkezi

Ege'de birbirinden güzel kasabalar bulunuyor, ancak temiz denizi, mis gibi doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla Muğla'da yer alan Akyaka, gerçekten ayrı bir yere sahip.

Gökova Körfezi'nin doğu ucunda yer alan bu şirin kasaba, önemli bir turizm merkezi olarak biliniyor.

Bir zamanlar küçük bir balıkçı mahallesi olan Akyaka, 1970'lerden itibaren keşfedilmeye başlanmış.

O yıllarda turizm faaliyetleri küçük çaplı olsa da, zamanla kasaba ismini geniş kitlelere duyurmayı başardı.

1980'lerdeki turizm patlaması ile birlikte Akyaka, günümüzdeki "turistik belde" görünümünü kazandı.

Bugün, çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler, yerli ve yabancı turistler Akyaka'yı adeta boş bırakmıyor.

Plajlarda birçok etkinlik mevcut

Akyaka, Ege'nin gizli cennetlerinden biri ve burada denize girilebilecek pek çok harika nokta bulunuyor. Bu noktaların en gözde olanlarından biri ise Çınar Plajı.

Ören yolu üzerinde bulunan Çınar Plajı'na ulaşmak oldukça kolay ve plaj, berrak sularıyla ziyaretçilerin favorisi haline gelmiş durumda.

Bir diğer muhteşem yer ise Kadın Azmağı. Doğal güzellikleriyle ünlü bu su kaynağı, Akyaka'nın en popüler ziyaret noktalarından biri.

Burada su sporları yapabilir, sörf ve kano keyfini çıkarabilirsiniz. Dağ bisikletiyle çevreyi gezmek de harika bir seçenek.

Kadın Azmağı, özellikle çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler için eğlenceli bir gün sunuyor. Ayrıca, bu eşsiz yerde su samuru (lutra lutra) görmek de mümkün.

Akyaka'ya nasıl gidilir?

Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı, Gökova Körfezi'nin sonunda yer alıyor. Marmaris'e 30 km, Muğla'ya ise yaklaşık 26 km uzaklıkta bulunuyor.

Özel araçla gidecekseniz Marmaris'ten yolunu takip etmeniz yeterli olacaktır. Toplu taşıma ise Marmaris'ten Akyaka'ya rahatlıkla sağlanabilir; terminalden kalkan otobüslerle ulaşım mümkün.

Havayolu tercih edenler için en yakın havalimanı Dalaman, sadece 1 saat uzaklıkta. Alternatif olarak Bodrum Milas Havalimanı da 2 saat mesafede bulunuyor.

Milas’tan MUTTAŞ otobüsleri ile Muğla otogarına giderek, otogardan sonra ise Akyaka'ya giden dolmuş ve otobüsleri kullanabilirsiniz.