Çaya limon sıkarken bir kez daha düşüneceksiniz! Meğer faydası kadar zararı da varmış...
Haber Merkezi

Çaya kattığı aroma nedeniyle birçok kişi çayına sıkarak içmeyi tercih eder. Özellikle havaların soğumaya ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların çoğalmaya başladığı dönemlerde çoğu kişi çayına daha sık limon sıkar.

Ancak çoğu kişi tarafından bilenen faydalarının yanında çaya limon sıkmanın pek bilinmeyen zararları da vardır.

Sağlığınız açısından birçok fayda sunarken dikkat edilmesi gereken o noktalar göz ardı edildiğinde bazı olumsuz etkileriyle de karşılaşmanıza neden olabilir.

LİMON SIKARKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN

Zengin C vitamini içeriği nedeniyle birçok kişi tarafından çaya da katılan limon vücudu hastalıklara karşı koruyucu etkiler sağlıyor olsa da tüketirken dikkat edilmediğinde olumsuzlara da neden olabiliyormuş.

Her ne kadar C vitamini açısından oldukça zengin olsa da aynı zamanda asidik bir yapıya sahip olan limon, çay ile birleştiğinde mide asidini arttırıcı etkilere neden olduğundan reflü gibi mide rahatsızlıklarını arttırabildiğinden ölçülü tüketilmesi gerekiyormuş.

Mide rahatsızlıklarının yanı sıra diş sağlığı açısından da olumsuz etkilere neden olabilen limonlu çay tüketiminin ardından ağız hijyenine özen gösterilmesi gerekiyormuş.

Ayrıca çayda bulunan alüminyum, limonun eklenmesiyle çözündüğünden uzun vadede toksisiteye yol açabileceğinden sık ve fazla miktarda tüketilmemesi bu gibi olumsuz etkilerin yaşanmasını önlemede etkili olacaktır.