Ciğerlere şifa canlı balıkta! Binlerce insan akın akın gidiyor…
Haber Merkezi

Ülkeler kendine özgü kültürel yapılarına bağlı olarak çeşitli şifalandırma uygulamaları bulunur. Tüm dünyada ilgi odağı haline gelen bu uygulamalar arasında yer alan Hindistan’a özgü olan ilginç şifalandırma uygulaması dikkat çekti.

Şifalandırma çalışması olarak yapılan bu ritüel çoğu kişinin midesinin kaldırmayacağı türden. Hindistan’da yapılan bu uygulama, her yaz astrolojik hesaplamalara göre uğurlu sayılan bir günde, astım ve diğer solunum yolu hastalıkları çeken insanlar için yapılıyor.

Söz konusu ritüelde yapılan uygulamada canlı balığın içine doldurulan bitkisel karışım solunum hastalıklarını tedavi ettiği düşünüyor.

Canlı balık yutuyorlar…

Hindistan’ın güneyinde yer alan Haydarabad şehrinde gerçekleştirilen söz konusu şifalandırma için binlerce insan akın ediyor. Söz konusu ritüelde 1845 yılında gün yüzüne çıkan şifalandırmada Veeranna Goud'a mucize şifalı bitkilerden oluşan gizli bir formül sunmuş ve ona bunu astım hastalarına ücretsiz vermesi talimatını vermiştir.

Yapılan ritüelde balığın içerisine doldurulan bitkisel karışım boğazdan aşağı inerek balgam veya tıkanıklığı giderdiğine inanılıyor. Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'den trenle ailesiyle birlikte 20 saatten fazla yolculuk yapan Aash Mohammed; "Annem bu tedaviyi yedi yıldır alıyor ve bu ona çok rahatlama sağladı. Daha rahat nefes alıyor ve atakları daha az sıklıkta oluyor" açıklamasında bulundu.

Prasadam tedavisi…

Prasam adının verildiği bu tedavi her ne kadar büyük bir rağbet görüyor olsa da aynı zamanda sağlıksız olduğunu söyleyen gruplarda yer alıyor.

Her yıl düzenlenen bu uygulamada yerel yönetim, söz konusu ritüel için geçici bir yapı kurarak temizlik ve güvenlik önlemlerini denetliyor.