Çöpe atan yazık eder! Yer fıstığı kabuklarını kaynatın o sorunlara veda edin…
ensonhaber.com

Özellikle de ara öğün olarak sıkça tüketilen kuru yemişler arasında yer alan yer fıstığı akşam çayının yanında da sıkça tüketilen yemişlerin başında gelir.

İster kavrulmuş olsun ister kabuklu olsun her haliyle tüketimi tercih edilen yer fıstığı içinde birçok fayda içeriyor. İçeriğinde bulundurduğu çeşitli vitamin ve minerallerle adeta bir şifa deposu olan yer fıstığı en az kendisi gibi kabuğuyla da fayda sağlıyormuş.

Sizde bunca zaman kabuklu olarak aldığını yer fıstığını yerken çöpe attığınız kabukların faydalarını öğrendikten sonra pişman olacaksınız. Uzmanlar tarafından faydaları kanıtlanmış kabuklar bakın nelere iyi geliyormuş.

Çöpe atmayın kaynatın…

Yer fıstığını ayıkladıktan sonra çöpe attığını kabuklar meğer fıstığın kendisi kadar faydalar içeriyormuş. Kabukları atmak yerine kaynatıp çayını tüketmek adeta şifa deposuymuş. İşte, fıstık kabuğunun faydaları…

Yer fıstığı kabuğu tüketmek çoğu kişinin şikayetçi olduğu safra kesesi sorunlarını çözmekte oldukça başarılı bir yoldur. Düzenli olarak kaynatılarak tüketilen kabuklar safra kesesinde oluşabilecek taşların önlenmesinde yardımcı olurlar.

Yer fıstığının içerdiği antioksidan resveratrol hafızayı güçlendirmekte oldukça etkili olduğundan kabukları kaynatarak tükettiğinizde Parkinson, Alzheimer gibi beyin hastalıklarını önlemede oldukça etkili sonuçlar elde edebileceksiniz.

İçeriğinde bulunan triptofan ile depresyon ile mücadeleyi güçlendirmede etkili olduğunda deprosyon sorununu çözmenizde de etkileri olacaktır.

Kabuklar kaynatıldığında biochanin maddesi 4 kat artış gösterdiğinden bu madde ile vücudunuzda bulunan tüm bakteri ve zararlı hücreleri idrar yoluyla söküp atmanızda etkili olacak ve ayrıca yaralarınızın erken iyileşmesine de katkı sağlayacak.

Ancak çoğu her şeyde olduğu gibi fıstık kabuklarını kaynatarak elde ettiğiniz çayda da aşırı tüketime dikkat etmeli herhangi bir alerjik reaksiyona karşı mutlaka doktorunuza danışmalısınız.