Direksiyon zor dönüyorsa yapmanız gereken 4 şey
Yağmur Dinç

Çoğu modern hidrolik direksiyonla donatılmıştır , ancak sistemler eskidikçe yıpranabilirler.

Hizalama veya hidrolik direksiyon pompasıyla ilgili sorunlar da hidrolik direksiyon sisteminin çalışmamasına neden olabilir ve kimse sert bir direksiyon istemez.

Peki, direksiyonu zor döndürmenizin sebebi ne olabilir...

İşte direksiyon sertleşmesinin sebepleri!

SIVI KONTROLÜ

Yeterli hidrolik direksiyon sıvısı yoksa, dönüş yapmak zor olacaktır. Hidrolik direksiyon pompasının kapağını sökün ve sıvı seviyesini kontrol edin.

Dolu değilse, yerel otomotiv malzemeleri mağazanızdan hidrolik direksiyon sıvısı satın alın ve pompayı yeniden doldurun. Hidrolik direksiyon sıvısını sık sık eklemeniz gerekiyorsa, aracınızın direksiyon sisteminde bir sızıntı olabilir.

SIZINTI KONTROLÜ

Hidrolik direksiyon pompasının etrafındaki hortumları ve hatları olası sızıntılara karşı kontrol edin.

Arabanın ön tarafını bir kriko ile kaldırın. Kremayer ve pinyonun contalarında sızıntı olup olmadığını kontrol edin. Eski bir arabanız varsa, bunun yerine kontrol etmek için bir devridaim bilyalı üniteniz olabilir.

KAYIŞ KONTROLÜ

Birisinin motoru çalıştırmasını ve pompadan gelen herhangi bir sesi dinlerken aracınızın direksiyonunu çevirmesini sağlayın. Yüksek, tiz bir ses, ayarlanması gereken gevşek bir hidrolik direksiyon kayışının göstergesidir.

TAMİRCİYE GÖTÜRÜN

Bu adımlardan hiçbiri bir soruna işaret etmezse, bir tamirci aracınızı bir asansör veya rampa üzerinde kaldırarak aracın altında sorun olup olmadığını kontrol edebilir.