Doğal gençlik aşısı! İşte cildi gençleştiren mucize yağlar...
Hüseyin Topuz

Her yaşta genç görünme hayali kuran herkes, cildini yenilemenin yollarını araştırıyor.

Günümüzde gençleştirici etkisi olduğu iddia edilen birçok profesyonel ürün bulunmasına rağmen, doğal yöntemler de en az onlar kadar etkili olabiliyor.

Saç, cilt ve vücut bakımında sıklıkla kullanılan bazı doğal yağlar, cilt hücrelerini yenileyerek adeta gençlik iksiri etkisi yaratıyor.

Daha genç, canlı, aydınlık, sıkı ve pürüzsüz bir cilt için cildinize çok iyi bakmanız gerekmektedir.

İçerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde cilt için mucize olan bu doğal yağlar yaşlanmayı adeta durduruyor. Cilde gençlik aşılayan doğal yağların listesini sizler için hazırladık.

İşte cildi gençleştiren bazı doğal yağlar...

Argan yağı

Cilt bakımında en çok tercih edilen yağlardan biri olan Argan yağı düzenli olarak cilde uygulandığında ince çizgilerin görünümünü azaltmaktadır.

Shea yağı

Shea yağı cilt bakımında oldukça sık kullanılan doğal yağlardan biridir. Yaşlanma karşıtı bakım yapmak isteyenler shea yağını kullanabilir.

Zeytinyağı

Zeytinyağının içerisinde bol miktarda E vitamini bulunur. E vitamini kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur. Cildi onarır ve besler.

Jojoba yağı

Jojoba yağı, cildi dış etkenlere karşı güçlü hale getirir ve cildin hasar görmesini engeller.

Avokado yağı

Avokado yağı cildi etkili bir şekilde nemlendirdiği için güneş ışınların verdiği zararı da en aza indirmektedir. Avokado yağı cildin kırışmasını önler ve ince çizgilerin görünümünü azaltır.