Doktorlar şaşkına döndü! Boğazından saç çıktı…
ensonhaber.com

İlginç vakalar arasında yer edinen 52 yaşındaki bir kişi yaşadığı durum ile doktorları bile şaşkına çevirdi. Nefes almada zorluk yaşayan aynı zamanda kronik öksürük şikayeti olan kişi yapılan testlerin sonucunda çıkanlar karşısında şoke oldu.

The Sun’da yer alan habere göre, Avustralya asıllı olan 52 yaşındaki hasta henüz 20 yaşlarındayken sigara içemeye başladığını ve bir keresinde boğazından saç çıktığını iddia etmiş ve doktora başvurmuştu.

Hastanın şikayeti üzerine yapılan testler sonucunda ortaya çıkan sonuç şaşkına çevirdi. Boğazına gönderilen küçük bir kamera yardımıyla tespit edilen kıllar şaşkınlık yaratırken temizlenmesi de gerçekleştirildi.

Geçici olarak rahatladı…

Yapılan işlemin ardından rahatlayan hastaya işlemin ardından ilaçlar verildi. Ancak ne yazık ki bu durum geçici değildi. Saçlar 14 yıl boyunca hastanın boğazında çıkmaya devam etti.

Talihsiz hastaya endotrakeal kıllanma veya boğazda kıllanma adı verilen son derece nadir bir durum teşhisi konuldu. Kesin olarak aktarılmasa da doktorlar saç büyümesinin muhtemelen sigara içme alışkanlığından kaynaklandığına inanıyorlar.

Tedavi edildi

American Journal of Case Report'ta yer alan yazılarada, bu tuhaf olayın türünün yalnızca ikinci vakası olduğu aktarıldı. Yine Avusturyalı bilim insanları, sigaranın boğaz iltihabını tetikleyebileceğini ve bunun da hücrelerin kıl köklerine dönüşmesine neden olabileceğini açıkladı.

Hasta 2020 yılında sigarayı tamamen bıraktı. Sonrasında ise saç kökünün yakılmasını içeren endoskopik argon plazma pıhtılaşması gerçekleştirdiler. İşlemden bir yıl sonra iki adet saç çıktı ve yeniden bir tedavi uygulandı. O zamandan beri hiçbir tüy geri dönmedi.