Domatesleri buzdolabında saklayanlar dikkat! Meğer soğuk havayla temas edince…
ensonhaber.com

Yaz aylarının vazgeçilmezlerinden olan domatesler hemen her yemeğe kattığı lezzetten ötürü sıkça kullanılır. saklama yöntemi olarak hemen herkes buzdolabını tercih eder.

Genellikle bozulmasını geciktirdiği için sebze ve meyvelerin saklama alanı olarak kullanılan buzdolapları meğer domatesler için doğru saklama tercihi değilmiş.

Domatesler buzdolabında saklandığı zaman soğuk havayla temas ettiğinde yaşanan bozulmalar nedeniyle uzmanlar tarafından buzdolabında saklanmaması öneriliyor.

Bakın buzdolabında saklandığında neler oluyor…

Uzmanlar, özellikle dolaba konulan domateslerin uzun süre taze kalmasını sağlamış olsanız da bazı olumsuz etkilerinden kaçınılmadığı konusunda çarpıcı uyarılarda bulundu.

Domatesleri buzdolabında muhafaza etmek ne yazık ki tadı ve dokusunda bozulma olmasına neden oluyormuş. Aynı zamanda soğuk ortamda saklanan domateslerin doğal olgunlaşma süreçlerinin durduğundan zaman içerisinde tadında bozulmalar ile karşı karşıya kalınabiliyormuş.

Soğuk hava domateslerin hücre yapısına zarar vererek yumuşak ve olumsuz bir dokunun oluşmasını sağlamaktadır. Ayrıca besin değeri açısından da kayıplara neden olan soğuk hava domateslerin vitamin ve antioksidanlarının azalmasına neden olduğundan saklama için doğru bir saklama alanı olmuyormuş.

Likopen gibi antiokisadanları içeriğinde barındıran domatesler soğuk havada bu özelliklerini kaybettiğinden en doğru saklama yöntemi oda sıcaklığı olarak belirtiliyor.