Dünya Sağlık Örgütü'nden çarpıcı uyarı!
Haber Merkezi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yeni bir uyarı geldi. Salgın riskinin pandemiden bu yana bir türlü bitip tükenmediği ve farklı şekillerde yeniden oluşması bir hayli can sıkıcı olmuş durumda.

Hal böyleyken yapılan yeni uyarı da moralleri bozdu. DSÖ bu kez Avrupa’nın yüksek salgın riskine karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

DSÖ'nün pandemiye hazırlıktan sorumlu direktör vekili Dr. Maria Van Kerkhove, kıtanın grip tehdidiyle karşı karşıya kalacağının "kesin" olduğunu belirtti. Covid-19'un son pandemi olmayacağını ve gelecekte bilinmeyen bir tehdidin daha önce görülmemiş bir şekilde saldırabileceği de aktarıldı.

Yeni salgın riski…

SARS-CoV-2'nin pandemiye neden olmasının ardından başka bir koronavirüs pandemisi görme olasılığının da bulunduğunu belirtildi. Yapılan uyarılarda ayrıca, arbovirüslerin (sivrisinek ve kene gibi enfekte böceklerin ısırmasıyla insanlara yayılan enfeksiyonlar) de gelecekte bir pandemi yaratabileceğine de önemle dikkat çekti.

Son günlerde ABD ve Avusturalya’da artış gösteren kuş gribi vakalarının ardından Amerikan Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından Mart ayından bu yana yaklaşık 40 kişide test yapıldığını ve bu virüsün salgın hastalığa yol açma ihtimalinden dolayı uyarılar yinelendi.