Dünyanın en eski içme suyu bulundu! Bakın en eski içme suyu neredeymiş…
ensonhaber.com

Dünyanın en eski suyu dünyasından büyük bir yankı uyandırdı. Prof. Barbara Sherwood Lollar tarafından 2016 yılında yapılan bir çalışma sırasında bulunan su şaşkınlık yarattı.

Dünyanın en eski suyu olarak kayıtlara geçen su bir madende Prof. Lollar tarafından keşfedildi. Keşfedilen suyun yaşı ise 1,5 ila 2,5 milyar olarak tahmin ediliyor.

Su üzerinden yapılan testler sonucunda söz konusu su yüzeyin yaklaşık olarak üç kilometre altında bulunuyor.

Bir madende bulundu…

Kanada’daki bir madende yapılan incelemeler sırasında bulunan su bilim dünyasında büyük ses getirdi. Su üzerinde yapılan incelemeler sonucunda elde edilen verilere göre suyun yaşının 1,5 ila 2,5 milyar yıl olduğu düşünülmesi dünyanın en eski suyu olarak değerlendirilmesini sağlıyor.

Keşfi yapan Prof. Lollar su hakkında, "İnsanlar bu suyu düşündüklerinde, bunun kayanın içinde hapsolmuş çok az miktarda su olduğunu varsayıyorlar. Ama aslında tam size doğru fışkırıyor. Bu şeyler dakikada litrelerce hızla akıyor, suyun hacmi herkesin tahmin ettiğinden çok daha büyük." İfadelerini kullandı.

“Çok tuzlu ve acı”

Ayrıca keşfi sırasında suyun tadına bakan Prof. Dr. Sherwood Lollar suyun tadı hakkında ise “çok tuzlu ve acı” olduğunu ve deniz suyundan çok daha tuzlu olduğunu aktardı. Tuzlu suların çok daha eskiye dayandığını söyleyen Lollar, bu keşfin ilgi çekici olduğunun da altını önemle çizdi.