Dünyanın en iyi kahvaltı sofraları listelendi! Türk kahvaltısı bakın kaçıncı sıraya yerleşti…
Haber Merkezi

Her ülkenin kendine özgü lezzetleri bulunur. Farklı kültürlere ait lezzetlerin değerlendirilerek listelendiği çeşitli araştırmalar bu kez kahvaltı sofraları özelinde gerçekleştirildi.

Birçok farklı ülkeye ait kahvaltı sofralarının değerlendirildiği listeye Türk kahvaltısı da damgasını vurdu. Birçok ülkeyi gerisinde bırakarak listeye yerleşen bakın kaçıncı sırada yer aldı…

Dünyanın en iyi kahvaltı sofraları…

1. Filipin kahvaltısı

Tapsilog adı verilen üç ana bileşeninin adlarının kısaltılmasından oluşan bu sofra 'Tap' (tapa, marine edilmiş ve kızartılmış dana eti), 'si' (sinangag, sarımsaklı kızarmış pilav) ve 'log' (itlog, güneşte pişmiş yumurta).' anlamına gelmektedir.

2. Akdeniz kahvaltısı

20 farklı sosun yer aldığı bu kahvaltı oldukça zengin çeşitlilik sunmaktadır.

3. Viessmann kahvaltı

Çeşitli noodle çorbaları, pho, banh mi (Vietnam sandviçi), buharda pişirilmiş pirinç ruloları, buharda pişirilmiş çörekler, congee gibi birçok farklı seçenek bulunmaktadır.

4. İngiliz kahvaltısı

Dünyaca bilinen kahvaltı çeşitleri arasında yer alan İngiliz kahvaltısı oldukça farklı bir lezzet sunmaktadır.

5. Lübnan kahvaltısı

Labne ve zaatar ile birlikte yanına dilimlenmiş domates, nane, salatalık ve zeytin ile birlikte pişirilmiş marakeş ve istediğiniz her türlü malzemenin bulunduğu bu sofra yumurta, helva, Lübnan kahvesi gibi pek çok farklı çeşitliliği de içerisinde barındırıyor.

6.Amerikan kahvaltısı

Oldukça farklı bir kahvaltı türü olan Amerikan kahvaltısı Egg Benedict gibi ünlü bir lezzeti de içerisinde barındırıyor.

7.Malezya kahvaltısı

Malezya kahvaltısı denildiğinde akla tabi ki de Lemaki gelmektedir.

8. Fas kahvaltısı

Oldukça zengin ve çeşitlilik sağlayan Fas kahvaltısı shakshuka ile birlikte tam lezzetinde ve besin değerini sağlayan bir kahvaltı seçeneği sunuyor.

9. Tayvan kahvaltısı

Sıcak sütlü çay, yumurta ruloları, soya fasulyesi peyniri, ve daha fazlasını sağlayan muhteşem bir kahvaltı türüdür.

10. Hong Kong kahvaltısı

Çoğunlukla congee, kızarmış hamur çubukları, pirinç noodle ruloları ve bir fincan sütlü çayın yeri aldığı bir kahvaltıdır.

11. Güney Hindistan kahvaltısı

Bu sofrada ince pirinç krepleri yanında Hindistan cevizi bazlı chutney Dosa, barut adı verilen kırmızı toz ve baharatlı bir güveç olan sambar ile birlikte tüketiliyor.

12. Almanya/Polonya (Orta Avrupa) kahvaltısı

Biraz daha Türk kahvaltısını anımsatan ekmek, peynir, jambon ve tereyağı gibi gibi lezzetlerin yer aldığı ve gün boyu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerin bulunduğu bir kahvaltı türüdür.

13. Türk kahvaltısı

Oldukça zengin çeşitlilik sağlayan Türk kahvaltısı muhteşem lezzetlerin bir araya geldiği inanılmaz bir sofra ortaya çıkarıyor.